T. I. 2020.03.29 18:00 Frissítve: 2020.03.30 04:37

Barcelona: „Az emberek kinevetnek, de tényleg nem tudok sokat a futballról”

Az FC Barcelona kapusa, Marc-André ter Stegen kissé filozofikus interjút adott a spanyol El Pais című lapnak, ebben a labdarúgással való viszonyáról és a koronavírus miatti kényszerszünetről is beszélt.

Marc-André ter Stegen néha névről fel sem ismer futballistákat (Fotó: AFP)

 

„Az emberek sokszor csak nevetnek, mikor erről beszélek, de tényleg nincs sok elképzelésem a futballról – mesélte az El Pais hasábjain Marc-André ter Stegen. – Nagyon kevés futballt nézek a tévében, kivételt tényleg a nagy mérkőzések jelentenek, vagy amikor valamelyik jó barátom miatt érdekelt vagyok. Néha megkérdeznek egy játékosról, és egyszerűen ötletem sincs, kiről van szó.”

„A La Ligában is megesik, hogyha csak egyszerűen egy nevet mondanak, nem tudom, kire gondoljak. Az más, ha egy videón mutatnak valakit, akkor egyből megmondom róla, hogy mit csinál, mire lehet számítani tőle a pályán. Sokakról pontosan tudom, hogyan mozognak, honnan lőnek, honnan passzolnak inkább. Tudom, ez furcsán hangzik, de ez történik, amikor az ember igazából az analitika felől közelíti meg a labdarúgást.”

Ter Stegen jelenleg a Barcelona többi játékosához hasonlóan az otthonában kénytelen készülni a koronavírus-járvány következményei miatt. Elmesélte, hogyan éli meg a helyzetet.

„Továbbra is edzésben vagyok, minden nap egyeztetünk a trénereimmel. Muszáj, hogy az ember minél jobb formában próbáljon maradni, még akkor is, ha nem tudjuk jelenleg, mikor játszhatunk újra.”

„Lehet negatívnak tekinteni a történeket, de én nem így élem meg. Ez egy olyan körülmény, ami miatt most még jobban értékelhetünk dolgokat. Mi a normális? Ez elég relatív elképzelés. A szupermarketbe járok vásárolni, néha kicsit sétálok. Próbálok természetesen viselkedni, olyan dolgokkal foglalkozni, amelyek jó kedvűvé tesznek. Hiszek például az életre szóló barátságokban. Velük igyekszem a lehető legtöbbet beszélni most is. Ők azok, akik mindig őszintén elmondják, mit csinálok szerintük jól, és mit rosszul. A kevés, de igazán jó barátságokban hiszek” tette hozzá kissé filozofikusan a német kapus.

2020.05.25 10:50:16

Spanyol labdarúgás GALAMBOS DÁNIEL (KÉPES SPORT)

A Képes Sport összegyűjtötte a katalánok újkori történetének legjobb tízeseit.

2020.05.20 22:13:11

Spanyol labdarúgás VINCZE ANDRÁS

NS-VÉLEMÉNY. A futballmúlt rendíthetetlen és megváltoztathatatlan.

2020.05.01 16:20:42

Spanyol labdarúgás SMAHULYA ÁDÁM, SZÖLLŐSI GYÖRGY

Terjedelmes írással tiszteleg Puskás Ferenc emléke előtt a spanyol konzervatív napilap, az ABC.

2020.04.16 10:34:39

Spanyol labdarúgás FARKAS MÁTÉ

A Real sztárjai is játszottak. Az F1-es közvetítés tapasztalatairól Wéber Gábort kérdeztük.

2020.04.16 10:56:50

Spanyol labdarúgás BABJÁK BENCE

A korábbi újpesti légiós beszélt a valenciai hétköznapokról és a sekélyes emberi kapcsolatokról.