Barcelona: az elnök lépett, Valverde marad az edző

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2019.05.29. 07:03
null
Valverde és Messi az elmúlt idény egyik BL-meccsén (Fotó: AFP)
Josep Maria Bartomeu, az FC Barcelona elnöke a váltásról szóló keddi sajtóértesülések dacára kitart Ernesto Valverde, a labdarúgócsapat vezetőedzője mellett – jelentette kedd este a Cadena SER.

 

Mint beszámoltunk róla, a spanyol médiában felröppent a hír, hogy bár az FC Barcelona újra spanyol bajnok lett, a gyenge idényhajrá (a BL-elődöntő és a Király-kupa-döntő elveszítése) miatt még kedden menesztik Ernesto Valverdét.

Nos, ez olyannyira nem történt meg, hogy a Cadena SER katalán rádió egyik esti műsora, az El Larguero magára a Barca elnökére, Josep Maria Bartomeura hivatkozva jelentette: az edző marad a posztján a következő idényben is. A menesztésről szóló pletykát közlő RAC1 rádió bocsánatot is kért „délelőtti hibájáért”.

Az ESPN FC a Barca-elnök közeli forrásra hivatkozva hozzátette: a héten a Barcelona vezetősége több témában is tárgyal, Valverde jövőjéről csak ezt követően kívántak hivatalosan nyilatkozni, ám az erősödő pletykák hatására Bartomeu meggondolta magát, és máris kiállt az edző mellett.

A vezetőségen, főként Bartomeu ellenzékén belül vannak, akik szerint szükséges lenne az edzőváltás, csakhogy a befolyásuk nem akkora, hogy akaratukat keresztülvigyék – teszi hozzá az ESPN FC, amely szerint a külföldön (és telefonos elérhetőségen kívül) tartózkodó Valverdét kedden a feleségén keresztül nyugtatták meg, hogy az eredeti terv nem változott, ő marad a vezetőedző.

Valverdének – akit a napokban több meghatározó játékos, például Lionel Messi és Gerard Piqué is védelmébe vett a nyilvánosság előtt – nem áll szándékában lemondani.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik