Barcelona: a nyáron vinnék a dortmundi Hummelst - sajtóhír

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.03.27. 17:10
A német Sport Bild információi szerint a spanyol Barcelona a nyáron leigazolná a Borussia Dortmund 24 éves válogatott labdarúgóját, Mats Hummelst.

Ennek érdekében a katalánok felhatalmazták a tárgyalásra térségi képviselőjüket, Raúl Sanllehít. A Bayern Münchenben nevelkedő középhátvéd 2008 óta futballozik Dortmundban, és a kontinens egyik legmegbízhatóbb védőjévé nőtte ki magát.

A bekket már régóta figyelik a katalánok – amint arról másfél hónapja beszámoltunk, több mérkőzésen élőben nézték meg kiszemeltjüket –, akivel a keretben lévő lyukat tudnák végre betömni. Carles Puyol és Gerard Piqué az elmúlt hónapokban többször hiányzott, így gyakran szükségmegoldásokkal kellett őket pótolni. Klasszis középhátvédet már évek óta szeretne szerződtetni a Barcelona, de eddig nem sikerült megtalálniuk az igazi, hosszú távra megnyugtató megoldást.

Hummelshez persze a Dortmund is ragaszkodna, már csak azért is, mert szerződése 2017 nyaráig érvényes. Értékét a transfermarkt.de 24 millió euróra teszi, míg a Sport Bild értesülése szerint szerződésében kivásárlási opció szerepel. Amennyiben a kérő április elsejéig rábólint a 37 millió eurós, picit borsosnak tűnő vételárra, máris viheti.

A német klub tagadta, hogy kapcsolatban állnának a Barcelonával Hummels ügyében, míg a játékos ügyeit intéző édesapja, Herman mindezt annyival egészítette ki: hallotta a pletykákat fiáról és a katalánokról, akiktől ha megérkezik az ajánlat, mindenképpen megvizsgálják.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik