Barcelona: 70 százalékos bércsökkentés? Bartomeuék terve nem mindenkinek tetszik

Vágólapra másolva!
2020.03.25. 21:34
null
Antoine Griezmannért (balra) tavaly nyáron 120 millió eurót fizettek ki Bartomeuék (Fotó: AFP)
Hétfőn spanyol sajtóértesülésekre hivatkozva arról számoltunk be, hogy az FC Barcelona labdarúgói hozzájárultak ahhoz, hogy a klub kiadásainak csökkentése érdekében alacsonyabb fizetést kapjanak a koronavírus-járvány miatti időszakban. Igen ám, de azóta kiderült, hogy a katalán egyesület 70 százalékos fizetéscsökkentésben gondolkodik, ami már nem mindenkinek nyerte el a tetszését…

 

Sok más sportegyesülethez hasonlóan az FC Barcelona is jelentős bevételektől esik el azáltal, hogy a koronavírus-járvány megbénította a sportéletet, ezért a katalán klub az átmeneti időszakban szeretne csökkenteni a kiadásain. A négy csapatkapitányon (Lionel Messi, Gerard Piqué, Sergio Busquets, Sergi Roberto) keresztül a labdarúgócsapat tagjaival már fel is vette a kapcsolatot a Josep Maria Bartomeu vezette elnökség a fizetéscsökkentés ügyében, az első egyeztetések a hírek szerint eredményesek is voltak, azóta azonban kiderült, hogy a Barcelonánál hetven százalékos jövedelemcsökkentésben gondolkodnak, ami nem aratott osztatlan sikert az öltözőn belül.

A Sport úgy tudja, a futballisták egy csoportjának egyáltalán nem tetszik Bartomeuék ötlete, s úgy vélik, a vezetőségnek az elmúlt években nyélbe ütött átigazolási díjak kifizetésekor kellett volna jobban gazdálkodniuk. Mások elfogadnák az elnökség tervezetét, míg egy harmadik csoport megvárná a Spanyol Labdarúgók Szövetségének (AFE) állásfoglalását, melynek képviselői a napokban állítólag tárgyaltak a La Liga illetékeseivel.

Megjegyzendő – és erre cikkében az eurobarca.hu is felhívja a figyelmet –, hogy a spanyol törvények alapján a Barcelona megtehetné, hogy átmenetileg felmenti alkalmazottait (így a labdarúgókat is) a munkavégzés alól, de ezzel a játékosok még kevésbé járnának jól, mert ebben az esetben az állam egyik szociális intézménye vállalná át a futballisták fizetését, ennek az összegnek azonban van egy felső határa, ami csak töredéke lenne a Barca-játékosok bérének. Ennek ismeretében nem is a vezetőség, hanem elsősorban a labdarúgók érdeke, hogy házon belül megegyezzenek egymással a felek.

A fizetéscsökkentés egyébként nemcsak az első csapat labdarúgóira, hanem a kosárlabdázókra, a kézilabdázókra, a futsalosokra és minden bizonnyal a női együttes tagjaira is vonatkozik.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik