Barca: vége Neymar és Jordi Alba idényének - sajtóhír

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.04.17. 19:24
null
Neymar számára korán érhet véget a klubidény (Fotó: Reuters)
A barcelonai kiadású sport.es arról számolt be, hogy a katalánok két válogatott labdarúgójára, a brazil Neymarra és a spanyol Jordi Albára sérülés miatt négy-négy hetes kihagyás vár, így vélhetően a most zajló bajnoki szezonban többet már nem lépnek pályára. Marc Bartra is sérült, de az ő játéka csak a hétvégi bajnokin kérdéses.

 

A balhátvéd és a balszélső is kezdőként lépett pályára szerda este a Mestallában a spanyol Király-kupa valenciai döntőjében a Real Madrid ellen – a fővárosiak 2–1-re nyertek –, Jordi Albáról már a szünetben kiderült, hogy megsérült, a második félidőre Adriano váltotta. Neymar ellenben végig a pályán lehetett, a hajrában helyzete volt a döntetlenhez, és vélhetően a túlórához, de lövése a kapufán csattant.

SZAVAZÁS

Rossz passzban van a zsinórban három tétmeccset elveszítő Barca, amely a hétvégi bajnokin a Bilbaót fogadja. Mit vár?

KÖSZÖNJÜK, HOGY SZAVAZOTT!

Neymarnak a bal talpcsontja, Jordi Albának a jobb combizma sérült meg, mindketten azonnal elkezdték a rehabilitációs programot, tekintve, hogy a brazil és a spanyol válogatott alapembereiről van szó, márpedig a nyári világbajnokságon fontos szerep vár mindkettőjükre. Az első orvosi szakvélemények után azt állapították meg, hogy felépülések mintegy három-négy hetet vesznek igénybe.

Márpedig a szezon utolsó bajnokiját május 18-án az Atlético Madrid ellen játsszák a katalánok. Másfél hete ez a találkozó még bajnoki döntőnek is beillett volna, a katalánok granadai botlását követően azonban most már az sem elképzelhetetlen, hogy tétje sem lesz az ütközetnek. A két csapat között a 33. fordulót követően négy pont van a tabellán.

A védelem közepébe vezényelt Marc Bartra nem teljesen egészségesen is kezdőként kapott lehetőséget a kupadöntőn, és egyenlített a 68. percben, a hajrában már érezhető volt rajta sérülése és fáradtsága, a győztes gólt szerző Gareth Bale őt hagyta csúnyán faképnél a szélen. A lefújáskor már ő sem lehetett a pályán – a madridiak második gólja után Alexis Sánchez állt be a helyére –, de két társához hasonlóan „olcsón” megúszta. Bár még nem tudni, hogy az Athletic Bilbao elleni vasárnapi bajnokin Gerardo Martino vezetőedző rendelkezésére állhat-e.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik