Barca: vége a bajnokságnak, öt év után bajnok a női csapat

M. D.M. D.
Vágólapra másolva!
2020.05.07. 06:43
null
Öt év után bajnok az FC Barcelona női futballcsapata (Fotó: Marca)
A Spanyol Labdarúgó-szövetség (RFEF) a koronavírus-járvány miatt szerdán több más versenysorozata mellett a női élvonalbeli bajnokságot is befejezettnek nyilvánította, és bajnokká avatta az FC Barcelonát, amely öt év után először, összességében ötödik alkalommal hódította el a spanyol bajnoki címet.

A Barcelona kilenc fordulóval a bajnokság vége előtt kilenc pont előnnyel, veretlenül (19 győzelem, 2 döntetlen), 86–6-os gólkülönbséggel vezette a tabellát a címvédő Atlético Madrid előtt – amelyet otthon 6–1-re megvert, míg a fővárosban gól nélküli döntetlent játszott vele –, amikor a koronavírus-járvány miatt márciusban felfüggesztették a küzdelmeket.

FC BARCELONA–ATLÉTICO MADRID 6–1 (2019. szeptember 21.)

Szerdán kiderült, hogy Spanyolországban a női bajnokságot nem folytatják, s a szövetség kimondta bajnoknak a katalán együttest, amely története során ötödször lett aranyérmes, ezzel utolérte az örökranglista élén a hölgyek között rekorder Athletic Bilbaót. Kieső csapat nincs, a másodosztályból két alakulat feljut az első osztályba.

A góllövőlista élén is két barcelonai játékos végzett, a spanyol Jennifer Hermoso 23, míg a nigériai Asisat Lamina Oshoala 20 találattal zárt.

A Barcelona mellett másik spanyol csapatként az Atlético Madrid indulhat a női Bajnokok Ligája következő idényében (is) – a mostani kiírásban a két rivális a negyeddöntőben került össze egymással, de a világjárvány miatt egyelőre nem játszhatták le a párharcukat.

RFEF on Twitter

OFICIAL | Comunicado de la RFEF en relación con las competiciones no profesionales del fútbol español Más info: https://t.co/ZictlsVzMh



Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik