Barca: Uraim, 17.1 millióért vették meg Neymart?! Khm...

Vágólapra másolva!
2015.06.29. 15:36
A madridi Marca birtokába jutott a Neymar-szerződés, a sportnapilap nyilvánosságra hozta az iratokat. A brazil megszerzésének vitatott körülményei miatt másfél éve lemondó barcelonai klubelnök, Sandro Rosell felelőssége mellett felvetődött az utód, Josep María Bartomeué is – hivatalosan mindkettőjük ellen vádat emeltek –, míg a szerződésből az derül ki, hogy a katalánok 17.1 millió eurót fizettek két éve a brazil klasszisért. Miközben kiderült: a transzfer összesen 86 millió euró volt.

Ez szúrta erősen a szemét annak a vállalkozásnak (DIS), amely a Santosszal korábban megállapodott abban, hogy a Neymarért kapott összeg negyven százaléka őket illeti meg. Ezek után a Barcelona és a brazil klub között megkötött szerződésbe 17.1 millió eurós vételár került be, amelynek vonatkozó hányadát (6.84 millió) annak rendje és módja szerint megkapta a DIS. A cég azonban nem hagyta annyiban az ügyet, és perre ment. Célja, hogy a valós, 86 millió eurós vételár negyven százalékát, 34.4 millió eurót kapjon meg.

A Santosszal kötött hivatalos megállapodást barcelonai részről az elnök és az alelnök, Sandro Rosell és Josep María Bartomeu látta el a kézjegyével, így felvetődött annak az alapos gyanúja, hogy nekik pontosan tudniuk kellett, miért került a valósnál lényegesen kisebb összeg a szerződésbe.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik