Liverpool: Suárez Barcelonában folytatja - hivatalos

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.07.11. 13:37
null
Luis Suárez ötéves szerződést ír alá a Barcelonánál az orvosi vizsgálatok után (Fotó: fcbarcelona.com)
A spanyol élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban (Primera División) szereplő Barcelonában folytatja pályafutását Luis Suárez, a Liverpool uruguayi válogatott támadója.

„A Liverpool megerősíti, hogy Luis Suárez elhagyja a klubot, miután megállapodott a Barcelonával. A játékos engedélyt kapott, hogy átessen a formalitásokon, hogy végleges legyen az átigazolás. Szeretnénk megköszönni Luisnak a hozzájárulását és szerepét abban, hogy a klub a Bajnokok Ligáját ismét elhozta az Anfieldre. A Liverpoolnál mindenki a legjobbat kívánja Luisnak és családjának a jövőben” – áll a klub közleményében.

„A Barcelona és a Liverpool megegyezett egymással Luis Suárez átigazolásával kapcsolatban, az uruguayi támadó a jövő héten utazik Barcelonába orvosi vizsgálatra, amelyet követően ötéves szerződést ír alá, és hivatalosan is bemutatják a médiának és a szurkolóknak mint a Barcelona játékosát” – olvasható a katalánok honlapján.

RODGERS: A LIVERPOOL NAGYOBB, MINT BÁRMELYIK JÁTÉKOS
Brendan Rodgers a legjobbakat kívánja a Barcelonához szerződő Luis Suáreznek, de elmondása szerint a Liverpool nagyobb, mint bármelyik játékos, és hisz benne, hogy a szurkolókkal közösen elérik a vágyott sikereket.

„Ha egyvalamit megtanított nekünk a klub, az az, hogy a Liverpool nagyobb, mint bármelyik játékos. Remélem, hogy szurkolóink továbbra is álmodoznak és hisznek abban, hogy előrehaladunk, és továbbfejlődünk. Együtt elérjük a sikert, amire vágyunk, és amit megérdemelünk.”

Rodgers nyilatkozatát ide kattintva olvashatja el!

Luis Suárez az egyik legtermékenyebb támadó az európai futballban. Mióta profinak állt, minden szezonban átlépte a tízgólos határt, a Groningen (29 bajnokin tíz gól), az Ajax (összesen 110 élvonalbeli találkozón 81 találat) és a Liverpool (110/69) alkalmazásában is.

A 27 éves támadó az előző idényt is eltiltással kezdte, csakúgy, mint a következőt fogja – előbb Braniszlav Ivanovics, most pedig Giorgio Chiellini megharapása miatt –, de ennek ellenére eljutott 31 találatig a Premier League-ben, ezzel Cristiano Ronaldóval holtversenyben aranycipős lett.

Suárez a katalán klub történetének 15. uruguayi játékosa lesz, és a kilences mezszámot kapja új csapatánál.

A mértékadó BBC értesülése szerint 94.4 millió euróért (majdnem 30 milliárd forintért) kerül Liverpoolból Barcelonába, más lapok 81 milliós összegről is írnak.

LUIS SUÁREZ: YOU’LL NEVER WALK ALONE

„Nehéz szívvel hagyom el a Liverpoolt és kezdek új életet, kihívást Spanyolországban. Én és a családom is beleszerettünk ebbe a klubba és a városba. De leginkább a fantasztikus szurkolókba szerettem bele. Mindig támogattatok engem, és ezt sohasem feledjük a családommal, mindig Liverpool-drukkerek leszünk” – olvasható Luis Suárez közleményében.

„Remélem, mindannyian megértitek, hogy miért döntöttem így. A klub minden megtett azért, hogy maradjak, de az, hogy Spanyolországban futballozzak és éljek – ahol a feleségem családja él –, életem álma és célja volt. Azt hiszem, ez volt a megfelelő pillanat.”

„Minden jót kívánok Brendan Rodgersnek és a csapatnak. A klub nagyszerű kezekben van, és biztos vagyok benne, hogy a következő idényben is sikeres lesz. Büszke vagyok rá, hogy részese lehettem annak, hogy a Liverpool visszakerült a Premier League elitjébe és a Bajnokok Ligájába. Köszönöm még egyszer a nagyszerű pillanatokat és emlékeket” – tette hozzá Suárez, aki a liverpooliak híres szlogenjével, a „You’ll Never Walk Alone-nal” (Sohasem leszel egyedül) zárta mondandóját.

Suárez a kilences mezt kapta meg új csapatánál:

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik