Barca: Nem ezt érdemelted, de már nem lep meg semmi – Messi Suárezről

Vágólapra másolva!
2020.09.25. 12:26
null
Luis Suárez és Lionel Messi útjai különváltak (Fotó: AFP)
Lionel Messi, az FC Barcelona argentin labdarúgója az Instagramon írt néhány sort Luis Suáreznek, aki az Atlético Madridba igazolt a katalán együttestől. A hatszoros aranylabdás klasszis ismét odaszúrt a klub vezetőinek.


„Már elkezdtem megbarátkozni az új helyzettel, de amint ma beléptem az öltözőbe, akkor ütött meg igazán. Nehéz lesz, hogy nem találkozunk majd nap mint nap a pályán és azon kívül. Hiányozni fogsz. Megannyi év, megannyi maté [dél-amerikai tea], megannyi ebéd és vacsora… Sohasem felejtem el ezeket a pillanatokat.

Furcsa lesz téged más mezben látni, sőt ellenfélként. Megérdemelted volna, hogy ahhoz méltón búcsúztassanak el, ami vagy: a klub történetének egyik legfontosabb játékosa, aki egyénileg és a csapattal is fontos sikereket ért el. Nem pedig így kirúgni, ahogy tették. Őszintén, ezen a ponton már nem lepődök meg semmin.

Sok szerencsét kívánok neked az új kihíváshoz. Nagyon-nagyon szeretlek. A legközelebbi találkozásig, barátom!”
– jelent meg Messi közösségi oldalán a bejegyzés, melyhez Neymar is hozzászólt: „Hihetetlen, ahogy a dolgokat intézik.”

A 33 esztendős uruguayi csatár hat idény után hagyta el a Barcát, amelynek színeiben 198-szor volt eredményes – ezzel ő a klub történetének harmadik leggólerősebb játékosa Messi és az 1940-es és 1950-es években futballozó César mögött. Suárez többek között négy bajnoki címet és egy Bajnokok Ligáját nyert Messiékkel.

Ya me venía haciendo la idea pero hoy entré al vestuario y me cayó la ficha de verdad. Que difícil va a ser no seguir compartiendo el día a día con vos, tanto en las canchas como afuera. Los vamos a extrañar muchísimo. Fueron muchos años, muchos mates, comidas, cenas... Muchas cosas que nunca se van a olvidar, todos los días juntos. Va a ser raro verte con otra camiseta y mucho más enfrentarte. Te merecías que te despidan como lo que sos: uno de los jugadores más importantes de la historia del club, consiguiendo cosas importantes tanto en lo grupal como individualmente. Y no que te echen como lo hicieron. Pero la verdad que a esta altura ya no me sorprende nada. Te deseo todo lo mejor en este nuevo desafío. Te quiero mucho, los quiero mucho. Hasta pronto, amigo.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik