Barca: nem akárkivel oldanák meg Dani Alves pótlását

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.04.01. 06:39
null
Kérdés, hogy Pedrónak tetszene-e a váltás támadóból védőbe... (Fotó: Reuters)
Ha Dani Alves nem hosszabbítja meg a szezon végén lejáró szerződését, a Barcelona vezetőedzője, Luis Enrique a több játéklehetőségre vágyó Pedróval töltené be a brazil jobbhátvéd távozásával keletkező űrt – számolt be róla a Marca sportnapilap még kedden, vagyis nem április 1-jei tréfának szánták a hírt, még ha elsőre annak is tűnik...

A katalánok 2016 januárjáig nem regisztrálhatnak a keretükbe új játékost, így jobb megoldás híján házon belül kellene megoldaniuk Dani Alves pótlását – amennyiben a brazil védő elhagyja a csapatot.

A Marca szerint Luis Enrique a Chelsea, a Manchester United és az Inter érdeklődését is felkeltő Pedróban látja az ideális utódot. A szakember a mostani szezonban már többször bizonyította, hogy sem Martín Montoyában, sem Douglasban nem bízik maximálisan, ezért más megoldást keres.

A spanyol válogatottban a hollandok elleni felkészülési mérkőzésen 50. alkalommal pályára lépő Pedro a 2016-os Európa-bajnokság előtt a következő idényben mindenképpen több játéklehetőségre vágyik, és jobbhátvédként valószínűleg nagyobb esélye is lenne bekerülni a csapatba, mint Lionel Messi, Luis Suárez és Neymar mellett a támadósorba.

A világbajnok játékos a Paris Saint-Germainnel szemben hazai pályán 3–1-re megnyert BL-csoportmeccsen a 3–5–2-es felállásban a középpálya jobb oldalán kapott helyet, így lehet róla elképzelése, mi lenne a feladata jobbhátvédként.

A Marca emlékeztet, annak idején Jordi Alba sem szélső védőként kezdte a pályafutását, az évek alatt azonban a világ egyik legjobb balhátvédjévé nőtte ki magát.

A 27 éves Pedro a jelenlegi szezonban 37 tétmérkőzésen tíz góllal és hat gólpasszal segítette a Barcelonát, amelyhez 2016-ig köti a szerződése.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik