Barca: Mint mikor a gyerekeim hisztiznek… Maradok! – Valverde

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2019.05.11. 20:48
Hivatalos sajtótájékoztatót tartott az FC Barcelona labdarúgócsapata az idény utolsó előtti bajnokija, a vasárnap délutáni, Getafe elleni találkozó előtt. Itt Ernesto Valverde vezetőedző elmondta, esze ágában sincs távozni.

Miután a Liverpool óriási meglepetésre 4–0-ra legyőzte a Barcelonát, és így 4–3-as összesítéssel kiejtette a katalánokat a Bajnokok Ligája elődöntőjében, a szurkolók rögtön Ernesto Valverdét kezdték el hibáztatni.

A gránátvörös-kékek vezetőedzője azonban elárulta, nem tervezi beadni a lemondását a közeljövőben.

„Erősnek érzem magam, jól érzem magam. Nem fogok ez után a vereség után elbújni, inkább a következő lépésre koncentrálok. Beszéltem a klub elnökével, aki biztosított a támogatásáról – idézi a Marca a sajtótájékoztatón beszélő Valverdét.

Valverde nem akar távozni (Fotó: AFP)
Valverde nem akar távozni (Fotó: AFP)

„Nem fogok hazudni, mindannyiunknak nagyon fájt ez a vereség. Ilyenkor mindenki úgy áll a csapathoz, hogy mindent fel kell égetni, mindent elölről kell kezdeni, minden rossz... Úgy viselkednek ilyenkor az emberek, mint mikor a gyerekeim hisztiznek... Idővel minden a helyére kerül, tartozunk a szurkolóinknak azzal, hogy most talpra álljunk” – tette hozzá Valverde, aki a Liverpool elleni meccset is értékelte.

„Nem az volt a baj, hogy kikaptunk, az volt a baj, ahogy kikaptunk. Fájdalmas volt nézni is, ahogy játszottunk a visszavágón, különösen a második félidőben. Egy négygólos kiütést egy ilyen csapatnál nagyon nehéz elviselni. Most minden labdarúgónk lába nehezebb egy kicsit. De nincs mit tenni, előre kell tekinteni…” – mondta Valverde.

A már bajnok Barcelona vasárnap 18.30 órakor fogadja a Getafét, majd jövő szombaton az Eibar elleni meccsel zárja a bajnoki idényt. Ezen kívül a Király-kupa döntője vár már csak a katalánokra, a Valencia ellen május 25-én.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik