Barca: „Mindig is Dani Alveshez szerettem volna hasonlítani”

Vágólapra másolva!
2014.08.29. 21:10
null
A Barcelona péntek délután bemutatta új szerzeményét, a Sao Paulótól érkező Douglast (Fotó: Reuters)
A Barcelona hivatalos sajtótájékoztató keretében mutatta be legújabb játékosát, a Sao Paulótól érkező brazil jobbhátvédet, Douglast, aki ötéves szerződést kötött a katalánokkal, kivásárlási árát pedig 30 millió euróban szabták meg.

 

A Barcelona sportigazgatója, Andoni Zubizarreta elárulta, négy plusz másfél millió eurót fizetnek a 24 éves játékosért. A négymilliós vételáron felül a spanyolok Douglas minden harmincadik meccse után 500 ezer eurót utalnak a Sao Paulo bankszámlájára, egészen addig, amíg a végleges összeg el nem éri az 5.5 millió eurót.

A 171 centiméter magas játékos szerződésében 30 milliós kivásárlási árat rögzítettek, amely a játszott meccsek függvényében maximum 60 millióig emelkedhet.

„Évek óta figyelemmel kísértük Douglas teljesítményét. A megfigyelőink először 2012-ben jelentettek róla. A négy- és a háromvédős rendszerben, sőt a középpályán is hasznára lehet a csapatnak, a szerződtetésének köszönhetően nagyobb taktikai repertoárral rendelkezünk. Terveztük, hogy kölcsönadjuk, de Luis Enriquével egyeztetve végül úgy döntöttünk, hogy megtartjuk, így nálunk adaptálódhat az európai labdarúgáshoz” – mondta Zubizarreta.

„Douglas megszerzése nem gátolja Montoya fejlődését, továbbra is bízunk benne. Az edzőnknek szerettünk volna több variációs lehetőséget biztosítani” – tette hozzá a katalánok elöljárója, aki nem jelentette ki, hogy véglegesnek tekinthető a Barcelona kerete.

A sportvezető azt is elárulta, hogy Alex Song ügyében közel a megegyezés egy meg nem nevezett csapattal.

„Nagyon boldog vagyok, hogy itt lehetek. Alig várom, hogy bekapcsolódjak az edzésmunkába. Gyerekkorom óta arról álmodtam, hogy a Barcelonában játsszak. Dani Alves kiváló játékos, nagyon nehéz vele párhuzamba állítani engem. Mindig is hozzá szerettem volna hasonlítani” – mondta Douglas, aki korábban is kapott már ajánlatokat európai csapatoktól, de eddig hűséges maradt a Sao Paulóhoz.

„Szombaton edzésbe állok, fizikailag készen állok a bevetésre. Amire kér az edző, megteszem” – tette hozzá a brazil védő, aki a 16-os mezt, tehát Sergio Busquets korábbi szerelését kapta meg a Barcelonánál.

Azt nem tudni, hogy Douglas pályára lép-e a Villarreal elleni bajnokin, de Luis Enrique valószínűleg még nem nevezi a vasárnapi találkozóra.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik