Barca: Mestre távozásának semmi köze a Neymar-ügyhöz – Bartomeu

H. K.H. K.
Vágólapra másolva!
2019.07.05. 18:04
null
Josep Maria Bartomeu rendkívüli sajtótájékoztatót tartott (Fotó: AFP)
Josep Maria Bartomeu, a spanyol élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban (La Liga) szereplő Barcelona elnöke péntek délután rendkívüli sajtótájékoztatót tartott, amelyen beszélt Jordi Mestre alelnök távozásáról, valamint Antoine Griezmann és Neymar esetleges érkezéséről.

 

Mint ismert, a gránátvörös-kékek alelnöke csütörtökön mondott le, aminek a hátterében sokak szerint az áll, hogy a klub lépéseket tett vagy akar tenni a két évvel ezelőtt vitatható körülmények között távozó Neymar visszavásárlása ügyében – ezzel kapcsolatban azt pedzegetik, hogy a Barcelona vezetőségében nagy a széthúzás.

Bartomeu elmondta, hogy nem a Neymar-ügy áll Mestre döntésének a hátterében, ugyanakkor megjegyezte, hogy Mestre néhány napja jelezte neki, távozna, aminek több oka is van, az egyik pedig ezek közül az, hogy gyakran más a véleménye, mint a vezetőség többi tagjának.

„Nem firtattam, nem is próbáltam maradásra bírni, mert igazából megértettem az elhatározását” – mondta el Bartomeu, hozzátéve, hogy Mestre távozásának semmi köze Neymar lehetséges visszatéréséhez.

Az elnököt kérdezték Ousmane Dembéléről is, akiről Bartomeu annyit mondott, szeretné, ha a Barcelonánál folytatná, míg Neymarról így beszélt: „Tudjuk, hogy el akarja hagyni a PSG-t, viszont azzal is tisztában vagyunk, hogy a francia klub nem akarja, hogy távozzon.”

Bartomeu azt is leszögezte, hogy Dembélé mellett Philippe Coutinho is része a terveiknek. A katalánok első embere Antoine Griezmann esetleges érkezéséről is beszélt.

„Elárulok egy titkot: Óscar Grau vezérigazgató tegnap találkozott az Atlético Madrid vezérigazgatójával, Miguel Ángel Gil Marínnal, a beszélgetés során pedig a támadó volt a téma.”

Bartomeu hozzátette: jelenleg Pep Segura az általános menedzsere az együttesnek, de a következő napokban a csapatnál mindent kielemeznek, ha pedig „kommunikálnunk kell valamiről, úgy teszünk”.

A Barcelona elnöke a sajtótájékoztatón arról is beszámolt, hogy várhatóan visszatér a klubhoz Victor Valdés, aki 2002 és 2014 között tizenkét esztendőn át védett az együttesben.

„A következő napokban megvitatjuk, milyen pozíciót tudnánk neki felajánlani.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik