Barca: Messi minden idők legjobb játékosa – Luis Suárez

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2019.04.28. 11:09
null
A katalánok a 26. aranyérmüket ünnepelték (Fotó: AFP)
Lionel Messi barcelonai pályafutása 34. trófeáját és 10. bajnoki címét ünnepelhette szombaton. Ernesto Valverde edző szerint a csapat mindent az argentin klasszisnak köszönhet, aki lehagyta a klub örökranglistáján a kilencszeres bajnok Andrés Iniestát is.

A Levante elleni szombati győzelemmel bebiztosította bajnoki elsőségét a Barcelona labdarúgócsapata, a katalánok a 26. aranyérmüket szerezték Spanyolországban. A győztes gólt (idénybeli 33. bajnoki találatát) a csereként beállt Lionel Messi lőtte, aki klubrekordnak számító 10. alkalommal lett aranyérmes – megelőzve ezzel Andrés Iniestát –, és immár a 34. barcelonai trófeáját nyerte meg.

Ernesto Valverde edző nem is titkolta, az együttes szinte mindent Lionel Messinek köszönhet. „Nem mondhatok többet róla annál, amit mindenki tud. Ő mindennek a középpontja, ő az, aki meghatározza a stílusunkat, és az ő versenyképességének szintje emel fel mindannyiunkat.”

Luis Suárez ennél is tovább ment csapattársa méltatásában: „Legyünk realisták: Messi minden idők legjobb játékosa. Minden pályán töltött percét élveznünk kell, és büszkének lennünk arra, micsoda labdarúgó!” – mondta.

Az utóbbi hetekben nagyrészt arról írt a külföldi sajtó, hogy a Manchester City képes lehet négy trófeát is szerezni 2018–2019-ben, de a BL-búcsú óta már csak triplázhat – csakúgy, mint a Barcelona.

A spanyol gárda a bajnoki cím mellett ugyanis még május 25-én döntőt játszik a Király-kupában a Valenciával, míg a Bajnokok Ligája elődöntőjében a Liverpoollal vív csatát. „Mindkét trófea nagyon fontos számunkra. A bajnoki címet kiélveztük, ám máris fel kell készülnünk az újabb kihívásokra” – nyilatkozta a francia védő, Clément Lenglet.

Már csak Gento áll Messi előtt a legtöbb spanyol aranyérmet szerző játékosok örökranglistáján (Fotó: Marca)
Már csak Gento áll Messi előtt a legtöbb spanyol aranyérmet szerző játékosok örökranglistáján (Fotó: Marca)

Az As kiemelte Arturo Vidalt is, aki elképesztő sorozatot mondhat a magáénak, hiszen sorozatban nyolcadik alkalommal lett bajnok. A chilei válogatott középpályás 2011 és 2015 között négyszer nyert aranyérmet a Juventusszal, majd 2015–2018 között háromszor a Bayern Münchennel, a jelenlegi idényben pedig 30 bajnokin segítette az első helyzet a Barcát.

A győztes mérkőzés után természetesen elkezdődött a nagy fieszta, a szurkolók a hagyományoknak megfelelően a La Ramblán található szökőkútnál ünnepeltek, a bátrabbak meg is megmártóztak a Font de Canaletesben.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik