Barca: megvan a klub első kolumbiai játékosa – hivatalos

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.01.11. 10:47
null
Yerry Mina a Barca második januári szerzeménye (Fotó: fcbarcelona.com)
Az FC Barcelona hivatalos oldalán jelentette be, hogy megegyezett a Palmeirasszal Yerry Mina klubváltása kapcsán.

 

A 23 esztendős Minára eredetileg csak nyáron szeretett volna lecsapni a katalán együttes, ám mivel Javier Mascherano nagy valószínűséggel Kínába szerződik, Ernesto Valverde úgy döntött, nem vár még további hónapokat.

Az FC Barcelona hivatalos oldalának tájékoztatása szerint a klub 11.8 millió eurót fizet a Palmeirasnak a válogatott középhátvédért, aki öt és fél évre szóló szerződést írt alá, kivásárlási ára 100 millió euró lesz.

A katalánok honlapja gyors, labdabiztos futballistaként jellemzi a 195 centiméter magas bekket, akivel kapcsolatban hozzáteszi, hogy kiváló fejjátékát kamatoztatva az ellenfél kapuja előtt sem jön zavarba – ennek egyik bizonyítéka a kilenc válogatott meccsén szerzett három gólja.

Ami az eddigi karrierjét illeti: a kolumbiai Deportivo Pastónál kezdte a pályafutását, majd következett a Santa Fe, amellyel megnyerte a második számú dél-amerikai kupasorozatot, a Copa Sudamericanát. A Palmeirashoz 2016-ban vezetett az útja, a brazil együttessel rögtön bajnoki címet nyert.


Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik