Barca: megegyeztek Bale-lel, öt év alatt 25 millió eurót kap - lapértesülés

Vágólapra másolva!
2012.05.11. 10:28
null
Bale szakmai ázsiója igen magas, így a fizetése és a kivásárlási ára sem alacsony (Fotó: Action Images)
Címkék
A Marca Tv információi szerint a spanyol Barcelona labdarúgócsapata megegyezett az angol Tottenham Hotspur walesi klasszisával, Gareth Bale-lel: a szélső ötéves szerződés alá kanyaríthatja oda a nevét, amely szezononként ötmillió eurót garantálna számára.

A két klub között viszont még nincs megállapodás. A katalánok 40 millió eurót áldoznának kiszemeltjükre, s ezzel az ajánlatukkal jelenleg lépéselőnyben vannak a riválisokkal, a Manchester Cityvel és a Chelsea-vel szemben.

A Barcelonában egyelőre kiadó a balhátvéd posztja, a Spursnél inkább a támadásokat segítő szélsőként számításba vett Bale viszont a hátsó alakzatban kezdte a pályafutását. A feladat tehát aligha lenne új számára, különösen, hogy a jobb oldalon játszó Dani Alves is inkább szélső a gránátvörös-kékeknél. A Barcelonában Éric Abidal volt a biztos pont a balhátvéd posztján, őt azonban műtötték, s a pályafutásának folytatása erősen kérdéses. Első számú helyettesét, Maxwellt a téli átigazolási szezonban adták el a PSG-nek. Az idény végén többnyire Adriano szerepelt a katalánoknál balhátvédként.

Bale évek óta meghatározó játékosnak számít az angol és a nemzetközi színtéren egyre markánsabb szerepet betöltő Tottenhamben, amelyhez 2007-ben érkezett. A Barcelonának nem a walesi az egyetlen konkrét kiszemeltje a posztra, korábban már felvetődött Jordi Alba (Valencia), David Alaba (Bayern München) és Siqueira (Granada) neve is.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik