Barca: Mascherano már a télen elmenne, oda is szúrt a klubnak

Vágólapra másolva!
2017.12.04. 17:51
null
Javier Mascherano már nem sokáig lesz a Barcelona játékosa (Fotó: AFP)
A legfrissebb spanyolországi információk szerint Javier Mascherano nem várná meg a nyarat, hanem már januárban elhagyná az FC Barcelona labdarúgócsapatát, aminek a katalán klub vezetői egyáltalán nem örülnek.

 

„Úgy gondolom, itt már lejárt az időm, hiszen úgy tűnik, hosszú idő után nem tudok többet tenni a klubért. A pályafutásom legjobb éveit töltöttem itt, sohasem fogom elfelejteni” – mondta az ESPN-nek a 33 éves hátvéd néhány nappal ezelőtt.

Ekkor még úgy tűnt, arra mutatkozik nagyobb esély, hogy Mascherano a szezon végén távozik a Barcelonától, ám a legfrissebb hírek szerint már a télen elmenne, amit a katalán klub vezetői Samuel Umtiti sérülése miatt szeretnének megakadályozni. Ha ez nem sikerül, akkor állítólag megpróbálják már januárban megszerezni a 23 esztendős Yerry Minát, a Palmeiras kolumbiai válogatott középhátvédjét, aki legkésőbb a nyáron minden bizonnyal amúgy is a gránátvörös-kékekhez igazolna.

Mascherano mindenesetre a legutóbbi megszólalása során tett azért, hogy a katalánok már télen elengedjék: „A Barca sikerkorszaka a végéhez közeledik, ebben biztos vagyok. Még nincs vége, de hamarosan eljön az ideje. Ez minden klubbal megtörténik, a játékosok sikersorozata nem tarthat örökké. Tudom is, hogy mikor lesz vége, de nem árulom el” – nyilatkozta az argentin az El Gráficónak.

A Mundo Deportivo értesülései szerint Mascherano azért sürgeti a távozását, mert szeretné megragadni a lehetőséget, hogy pályafutása utolsó nagy szerződését aláírva Kínába igazoljon.

A középhátvédként és védekező középpályásként is bevethető labdarúgó a jelenlegi szezonban már nem számít alapembernek a Barcelonánál, minden sorozatot figyelembe véve csak 10 meccsen lépett pályára.

A Mundo Deportivo hétfői címlapja
A Mundo Deportivo hétfői címlapja

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik