Barca: Luis Enrique távozik, és őt akarja utódjának – sajtóhír

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.02.15. 19:00
null
Luis Enrique és segítője, Juan Carlos Unzué (balra) 2014 óta irányítja a Barcelonát (Fotó: AFP)
Spanyol sajtóértesülések szerint Luis Enrique, az FC Barcelona labdarúgócsapatának vezetőedzője a következő szezonban nem folytatja a munkát a katalánok élén.

 

A 46 esztendős szakember távozásáról szóló hírek azok után erősödtek fel, hogy az FC Barcelona súlyos, 4–0-s vereséget szenvedett a Paris Saint-Germain otthonában a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének első mérkőzésén.

A Cadena COPE információi szerint a játékosok már egyáltalán nem bíznak Luis Enriquében, akivel kapcsolatban a negatív érzéseik felerősödtek a párizsi fiaskó után. A futballisták úgy ítélik meg, hogy a spanyol tréner nem képes változtatni a jelenlegi helyzeten, nem tudja ismét a csúcsra vezetni a csapatot, ezért a nyáron távozik posztjáról.

A barcelonai illetőségű Sport arról ír, a vezetőség továbbra is kitart Luis Enrique mellett, nem köt útilaput a talpára, ugyanakkor a szakvezetőre bízza, hogy meghosszabbítja-e a szezon végén lejáró szerződését.

Amennyiben a tréner nem folytatja a munkát a Barcelona élén, akkor a hírek szerint azt szeretné majd elérni, hogy segítője, Juan Carlos Unzué vegye át a csapat irányítását.

Luis Enrique 2014 óta két bajnoki címet és két spanyol Király-kupát, valamint egy Bajnokok Ligáját, egy európai Szuperkupát, egy klubvilágbajnokságot és egy spanyol Szuperkupát nyert a katalán csapattal.

A Barcelona kilátásai nemcsak a BL-ben, hanem a bajnokságban is borúsak, hiszen jelenleg egy pont hátrányban van a két mérkőzéssel kevesebbet játszó Real Madriddal szemben, a kupában viszont bejutott a döntőbe.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik