nemzetisport.hu 2014.03.14 11:58 Frissítve: 2015.03.13 01:15

Barca: Kompanyt ajánlja a katalánoknak Jordi Cruyff

Jordi Cruyff, az izraeli Maccabi Tel-Aviv labdarúgócsapatának sportigazgatója, az FC Barcelona korábbi játékosa – nem mellékesen a katalán klubikon, Johan Cruyff fia – azzal a javaslattal élt, hogy az évek óta klasszis középső védőt kereső gránátvörös-kékek szerződtessék a Manchester City belga bekkjét, Vincent Kompanyt.

Kompany üldözi Messit a Camp Nouban, csapattársként hasonló élményben már nem lenne része (Fotó: Reuters)

 

„A szerdai BL-mérkőzésen azt láttam, hogy a Barcelonának az ő szintjéhez mérhető középső védőre lenne szüksége. Mint például az ellenfélnél játszó Kompany, aki kiválóan illeszkedne be a csapat taktikájába – mondta Jordi Cruyff, aki azért hozzátette még azt is, hogy átérzi volt csapattársa, illetve mostani kollégája, Andoni Zubizarreta nehézségeit. – Könnyű a sportigazgatót hibáztatni, amikor a dolgok rosszul mennek. Beszélni mindig egyszerű.”

A 27 esztendős Kompany az Anderlecht-ben nevelkedett, majd kétéves hamburgi kitérőt követően 8.5 millió euróért szerződtette őt 2008-ban a Manchester City, ahol azóta is alapembernek számít. Csakúgy, mint a brazíliai vb egyik titkos esélyesének tartott belga válogatottban, amelyben eddig 56 alkalommal léphetett pályára.

A remek felépítésű, határozott védő a Barcelona elleni két BL-nyolcaddöntős találkozón végig a pályán volt, csapata jobb teljesítményt nyújtó játékosaj közé tartozott, az angolok egyetlen gólja az ő nevéhez fűződik.

Manchesteri szerződése azonban nem mostanában, hanem 2018 nyarán jár le, a transfermarkt.de szerint 35 millió euró az értéke. Vélhetően a kivásárlási ára is igen magas. A Barcelona évek óta megfelelő szintű középső védőt szeretne szerződtetni – volt már több melléfogása a katalán csapatnak, más kiszemelteket pedig nem sikerült szerződtetni –, aki hosszú távon is megnyugtató megoldást jelenthet. A helyzet az idén nyáron Carles Puyol távozásával minden bizonnyal még tovább fokozódik.

Jordi Cruyff nyitott kapukat dönget, Kompany nem ismeretlen a katalánok előtt, mint kiszemelt. 2012-ben Tito Vilanova már szerette volna, ha szerződtetik a belgát – bár az elsődleges célpont Thiago Silva volt, aki azon a nyáron váltott klubot, és hagyta ott a Milant a PSG kedvéért –, de Seydou Keita váratlan távozása átírta a forgatókönyvet, és a középpályára kellett igazolni valakit. Végül Alex Song lett a befutó. Pedig Andoni Zubizarreta sportigazgató már fel is vette a kapcsolatot Kompany menedzserével, Jacques Liechtensteinnel, de a konkrétumokig már nem jutottak el.

2019.06.13 22:10:33

Spanyol labdarúgás SMAHULYA ÁDÁM

NS-VÉLEMÉNY. A vezetőségnek nem volt más választása.

2019.06.13 11:37:17

Spanyol labdarúgás nemzetisport.hu

Ferland Mendynek tizennégy évesen nemhogy a labdarúgó karrierről, a járásról is majdnem le kellett mondania.

2019.05.30 19:34:18

Spanyol labdarúgás nemzetisport.hu

„Nem tudom, mi szabja meg a játékosok árát, de értem és Zidane-ért is rengeteget fizettek.”

2019.05.26 21:41:36

Spanyol labdarúgás nemzetisport.hu

2019.05.25 20:42:40

Spanyol labdarúgás nemzetisport.hu

A „denevérek” kiváló kontrajátékkal és szívós védekezéssel lepték meg és múlták felül a katalánokat.