Barca: Guardiola a kimerülés határán volt, ezért távozott

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.08.04. 18:21
A német Bundesligában szereplő Bayern München labdarúgócsapatának vezetőedzője, Josep Guardiola elmondta, nem a korábbi klubelnök, Sandro Rosell miatt távozott a Barcelonától.

Könyvet írtak Guardioláról, a Barcelona korábbi vezetőedzőjéről. A szakember 2008 és 2012 között három bajnoki címhez és két Bajnokok Ligája-trófeához segítette a „gránátvörös-kékeket”, mielőtt elhagyta Lionel Messiéket.

„Nem amiatt távoztam, mert Rosell nem támogatott abban, hogy újraépítsem a csapatot – mondta a januárban távozó klubelnökről Guardiola. – A kimerülés határán voltam, és már nem tudtam miben segíteni a klubot. Nem kértem tőle, hogy formáljuk át az együttest, mert már korábban eldöntöttem, távozni akarok.”

Guardiola edzői karrierje legcsúfosabb kudarcának nevezte a könyvben a Bayern Münchentől elszenvedett 4–0-s vereséget, valamint elmagyarázta benne a tiki-taka lényegét is.

„Nem szeretem, amikor az emberek a tiki-takával hozakodnak elő. Csupán arról van szó, hogy legalább tizenötöt kell passzolnod egymás után ahhoz, hogy védekezésből támadásba fejlődj” – vallja a szakember.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik