Barca: felvették a kapcsolatot Valverde lehetséges utódjával – sajtóhír

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2019.05.28. 07:47
null
Megy a tanakodás az FC Barcelona vezetőségében, hogy mi legyen Ernesto Valverde sorsa (Fotók: AFP)
Spanyol sajtóértesülések szerint az FC Barcelona labdarúgócsapatának vezetősége felvette a kapcsolatot Roberto Martínezzel, a belga válogatott szövetségi kapitányával, aki abban az esetben lehetne a katalánok vezetőedzője, ha Ernesto Valverde nem folytathatná a munkát az együttesnél.

 

Az FC Barcelona elnöke, Josep Maria Bartomeu a Liverpool elleni Bajnokok Ligája-kudarc és a Valenciával szemben elveszített Király-kupa-döntő után is nyíltan kiállt Ernesto Valverde vezetőedző mellett, mégis úgy tűnik, hogy a csapattal az elmúlt két idényben két bajnoki címet nyerő szakember pozíciója nincs biztonságban a katalán egyesületnél.

A RAC1 rádióadó hétfő esti híre szerint a Barca vezetősége felvette a kapcsolatot Roberto Martínezzel, a világbajnoki bronzérmes belga válogatott szövetségi kapitányával, aki a klub első számú választása lenne, ha Valverdét felállítanák a kispadról. A katalán rádióállomás úgy tudja, Martínez nyitott a további tárgyalásokra, de az FC Barcelona vezetősége addig nem szeretne semmilyen kérdésben dönteni, amíg nem hallgatja meg Valverde szezonértékelőjét.

Roberto Martínez az első számú utódjelölt
Roberto Martínez az első számú utódjelölt

A RAC1 továbbá arról számol be, hogy a klub vezetősége olyan trénert szeretne a kispadon látni, aki keményebb az edzéseken, mérkőzések közben bátran hozzá mer nyúlni a cserejátékosokhoz, és sokkal támadóbb szellemű futballt részesít előnyben. Ezeknek a kritériumoknak Martínez megfelel – teszik hozzá.

A 45 esztendős szakember 2016 óta irányítja a belga válogatottat, mellyel az eddigi 35 meccséből 26-ot megnyert és csak hármat veszített el. Korábban éveken át dolgozott az angol labdarúgásban a Swansea City (2007–2009), a Wigan Athletic (2009–2013) és az Everton (2013–2016) menedzsereként is.

Martínez mellett a spanyol sportsajtóban eddig Erik ten Hag, Ronald Koeman, Laurent Blanc és Massimiliano Allegri neve került még szóba Valverde lehetséges utódjaként.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik