Barca: Coutinho döntése új igazolást hozhat a csapatnak

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.02.14. 10:55
Egybehangzó spanyol lapértesülések szerint Philippe Coutinho, az FC Barcelona brazil futballistája elhatározta, felveszi a portugál állampolgárságot. Aminek a gránátvörös-kékeknél nagyon örülhetnek…

Coutinho 2012 decemberében vette el portugál kedvesét, Ainét, a törvények szerint három évnyi házasság elég ahhoz, hogy valaki portugál állampolgárságért folyamodhasson.

A brazil klasszis ezt eddig nem tette meg, ám a Mundo Deportivo szerint most elhatározta magát, aminek nagyon örülhetnek a Barcánál.

Coutinho és felesége nagy szívességet tehet a Barcának (Fotó: instagram.com/ainee.c)
Coutinho és felesége nagy szívességet tehet a Barcának (Fotó: instagram.com/ainee.c)

Ha ugyanis Coutinho felveszi a portugál állampolgárságot, onnantól már nem számít Európai Unión kívüli futballistának.

Mivel a spanyol csapatoknál is megvan szabva, hány EU-n kívüli futballista lehet a keretben, ez azt jelenthetné, hogy a Barca szerződtethetne egy új futballistát: nevezetesen a Gremio 21 esztendős középpályását, Arthur Melót.



A brazilt már régóta szemmel tartja a klub, tárgyaltak is vele, és sajtóhírek szerint 30 millió euróért vihetnék is a nyáron.

Nem ez lenne az első eset, hogy a Barcelonánál kijátsszák ezt a „trükköt”, Luis Suárez az olasz állampolgárságot vette fel felesége, Sofia Balbi révén, hogy ő is EU-n belüli futballistának számítson.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik