Barcelona: visszacsábítaná a klubhoz Cruyffot az elnök

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.02.10. 22:42
Josep María Bartomeu, a Barcelona elnöke hétfői sajtótájékoztatóján szót ejtett az igazgatótanácsban történt kisebb változásokról, valamint Johan Cruyffról, a klub legendájáról, akit szeretne visszacsábítani a klubhoz.

A Sandro Rosellt váltó Bartomeu elmondta, hogy a Barcelonánál eddig szóvivőként dolgozó Toni Freixát áthelyezték, s a jövőben a fegyelmi bizottság tagjaként tevékenykedik majd. A katalánok első embere hozzátette, a média és kommunikáció területén kapcsolatos teendőket a továbbiakban Manel Arroyo látja el, aki alelnökként csatlakozik a klubhoz.

Bartomeu szót ejtett a Barcelonánál legendának számító Johan Cruyffról is, aki edzőként többek között Bajnokok Ligáját és négy bajnoki címet nyert a csapattal, míg játékosként öt évig szolgálta az együttest. A holland szakember 2003 és 2010 között Joan Laporta tanácsadójaként dolgozott a Barcánál, ahol a tiszteletbeli elnöki pozíciót is kiérdemelte, ám Sandro Rosell megfosztotta a titulustól, s azóta „nagy ívben” kerüli a Camp Nout.

A nemrégiben hivatalba álló Bartomeu azonban gondoskodna róla, hogy Cruyffot visszacsábítsa a klubhoz.

„Felvettük a kapcsolatot Cruyff-fal, nagyon fontos személyiség nekünk és a klubnak is. Apránként visszaállnak a dolgok a normális kerékvágásba” – mondta a Barcelona irányítását január végén átvevő Bartomeu.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik