Barca: 35 millió Reusért, akivel megegyeztek - sajtóhír

Vágólapra másolva!
2014.06.10. 13:38
null
A Dortmund kimondottan ragaszkodik Reushoz, kérdés: meddig tudnak ellenállni a kérőknek (Fotó: Reuters)
A barcelonai kiadású Sport sportnapilap értesülései szerint az FC Barcelona szóban már egyezségre jutott a vb-ről peches sérülése miatt lemaradó német Marco Reusszal, míg az idén nyári eladást határozottan elutasító Dortmundnak első nekifutásra 35 millió eurós vételi árat ajánl.

 

 

A 25 éves Reus a támadósorban több pozícióban – ékként, de szélsőként is – hasznos, ráadásul tud hamis kilencesként is irányítani, míg a Barcelonára jellemző kombinatív stílus sokkal inkább jellemző rá, mint a támadósorba kinézett Sergio Agüeróra. A 21-szeres német válogatott támadó az elmúlt két idényben a Dortmund meghatározó játékosa volt – 20 millió euróért vették meg a Mönchengladbachtól 2012-ben –, 42 mérkőzésen lépett pályára, és 23 gólja mellett adott 23 gólpasszt is. Szerződése viszont 2017 nyaráig érvényes, ami életkorával és megbízható formájával együtt alaposan felveri az árát, a transfermarkt.de 40 millió euróra taksálja.

Ennyit nagyságrendileg ezek szerint a Barcelona is megajánlott, méghozzá elsőre, tehát ha alkura kerülne a sor, akkor vélhetően még pluszt is áldoznának rá. A Dortmund viszont érthetően nagyon ragaszkodik hozzá – a klub legfelső vezetése nagyon határozottan állítja, hogy nyáron nem vált klubot Reus –, és annak ellenére, hogy minden futballistának megvan az ára, Robert Lewandowski nyári távozása (a dortmundiak gólfelelőse a Bayern Münchenbe igazol) más dimenzióba helyezheti a gazdasági kérdéseket. Szakmailag nagyon nehezen lenne kezelhető – még az is lehet, hogy sehogy –, ha egyszerre veszítené el két klasszisát a Dortmund.

A Barcelona új vezetőedzője, Luis Enrique számára viszont kimondottan szimpatikus lenne a Reus, Messi, Neymar csatársor, ezzel az ötletével vélhetően több edzőkollégája tudna feltétel nélkül azonosulni. Korábban a Manchester United is intenzíven érdeklődött, David Moyes nagyon szerette volna szerződtetni Reust, azt viszont egyelőre nem tudni biztosan, hogy utódjának, a nyáron munkába álló Louis van Gaalnak milyen elképzelései vannak a német esetleges érkezésével kapcsolatban.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik