Barca: 316 meccses sorozatot szakított meg a madridi csapat

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.09.22. 12:40
null
316 meccses sorozatot szakított meg a Rayo a Barcelona elleni 4–0-s vereség alkalmával (Fotó: Reuters)
Egészen elképesztő statisztikai adattal állt elő az Infostrada, a Barcelona öt éve minden tétmérkőzésen többet birtokolta ellenfelénél a labdát, egészen szombat estig. A Rayo Vallecano elleni 4–0-s győzelem alkalmával ugyanis a madridiaknál volt többet a labda. Hasonló eredményre legutóbb a Real Madrid volt képes, még 2008-ban.

Ahogy arról korábban beszámoltunk, a gránátvörös-kékek szombaton 4–0-ra legyőzték a Rayo Vallecanót idegenben. A négygólos katalán sikerből Pedro klasszikus mesterhármassal vette ki a részét, a negyedik gólt pedig Cesc Fabregas szerezte.

A találkozó érdekessége, hogy bár a vendégek könnyedén nyerni tudtak Madridban, labdabirtoklásban végre ellenfelükre találtak. Ezt a statisztikai adatot tekintve a spanyol élvonalban a katalánok mögött a második helyen álló Rayo Vallecano 51 százalékban birtokolta a labdát Messiék ellen, megszakítva így a vendégek 316 mérkőzés óta tartó sorozatát.

Legutóbb a Real Madrid volt képes a katalánoknál többet birtokolni a labdát még 2008 májusában, a madridi szempontból 4–1-re megnyert mérkőzésen, amelyen Frank Rijkaard ült a vendégek kispadján.

„Elképesztően nyomott a Rayo az egész mérkőzés alatt, megnehezítve, hogy rövid passzokkal előre játsszuk a labdát. Szinte alig jutottunk levegőhöz” – értékelt a találkozó után Tata Martino.

A hazaiak vezetőedzője, Paco Jémez sem volt csalódott a négygólos vereség ellenére: „Az, hogy le tudtuk győzni a Barcát legalább a labdabirtoklást illetően, hatalmas örömmel tölt el. A helyzetkihasználásunkon még van mit javítanunk, de úgy érzem, jó úton járunk."

A Barcelona ezzel a győzelemmel továbbra is vezeti a spanyol élvonalbeli pontvadászatot, míg a Rayo visszacsúszott az utolsó előtti helyre.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik