Atlético Madrid: a klub megerősítette Falcao távozását

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.05.20. 20:56
null
Radamel Falcao (középen) ebben a szezonban Király-kupa-győzelemhez segítette a „matracosokat” (Fotó: Action Images)
A spanyol élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban (Primera División) szereplő Atlético Madrid bejelentette, klasszis támadója, Radamel Falcao távozik a szezon végén.


A 27 éves kolumbiai támadó számos európai élcsapat látókörébe bekerült, miután a legutóbbi két szezonban 90 tétmérkőzésen 70 gólt szerzett a fővárosi együttesben.

Miguel Ángel Gil Marín, a klub tulajdonosa és vezérigazgatója elmondta, a játékos maga választhatja ki, melyik csapatban folytatja pályafutását egy korábbi megállapodás következtében.

„A szezon előtt beszélgettünk Falcaóval, és megígértük neki, hogy ha tartja a jó formáját, és Bajnokok Ligája-indulást érő helyhez segít minket, akkor mi is segítünk neki” – mondta Marín.

„Bárhogy is dönt, mellette állunk majd. Tudjuk, mi teszi a jó csatárt. Eladtuk és pótoltuk korábban már Fernando Torrest, Diego Forlánt és Sergio Agüerót is. Most Falcaón a sor. Nem tudom pontosan, ki lesz itt a következő szezonban, de abban biztos lehet mindenki, hogy az Atlético erős csapat lesz” – tette hozzá a tulajdonos.

Falcao 28 szezonbeli bajnoki góljával bronzéremhez és Bajnokok Ligája-induláshoz segítette a „matracosokat”, sőt, a Király-kupát meg is nyerte az Atlético Madrid, miután a döntőben a városi rivális Realt hosszabbítása után 2–1-re legyőzte.

Ennek ellenére a kolumbiai támadót rendszeresen európai élklubokkal hozták össze, a neve a teljesség igénye nélkül szóba jött a Chelsea-vel, a Manchester Cityvel, a Manchester Uniteddel, a Paris Saint-Germainnel és a Monacóval kapcsolatban is.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik