Atlético: ezúttal Diego Simeone vetett szemet a norvég tinire

Vágólapra másolva!
2019.11.25. 12:50
null
Haaland (jobbra) talán épp azt mutatja magyar klubtársának, Szoboszlai Dominiknak, hogy hová igazol (Fotó: AFP)
A Don Balón beszámolója szerint már 100 millió eurónál jár a licit a Red Bull Salzburg norvég támadójáért, Erling Haalandért. A versenybe az Atlético Madrid is beszállt, Diego Simeone vezetőedző ugyanis úgy érzi, a 19 éves norvég stílusa jól passzolna csapatához, és rövid távon belül átvehetné az egyre több sérüléssel bajlódó Diego Costa helyét a keretben.


Haaland
ugyan kisebb térdprobléma miatt nem léphetett pályára az osztrák bajnokság legutóbbi fordulójában, 15 találatával így is vezeti a Bundesliga góllövőlistáját. A támadó 18 tétmérkőzésen 26 gólnál jár az idényben, nem véletlen, hogy már vagy egy tucat európai topklubbal szóba hozták.

A Don Balón szerint az FC Barcelona és a Real Madrid után most az Atlético Madrid is felvette Spanyolországból a kapcsolatot a salzburgi klubvezetéssel Haaland esetleges kivásárlásáról érdeklődve. A lap hozzáteszi, Diego Simeone vezetőedző 100 millió eurót sem sajnálna a 19 éves futballistáért, aki klasszikus kilencesként Diego Costa örökébe léphetne idővel.

Bár a spanyol trió mellett a Manchester United, a Liverpool, vagy épp a Juventus érdeklődéséről is beszámolt a sajtó, osztrák és német források egybehangzóan állítják, a legvalószínűbb lépés Haalandék részéről – a játékos karrierjét édesapja, a korábban a Premier League-ben is futballozó Alf-Inge Haaland menedzseli –, hogy a Salzburg mezét a szintén a Red Bull-csoporthoz tartozó RB Leipzigére cserélje.

Ha utóbbi forgatókönyv valósul meg, úgy Haaland lesz a 17. futballista, aki salzburgiból lesz Lipcse-játékos.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik