Atlético: átment az orvosin, bejelentették Luis Suárez szerződtetését

Vágólapra másolva!
2020.09.25. 17:50
null
Luis Suárez az Atlético Madrid melegítőjében (Fotó: Twitter/Atlético Madrid)
Bár a megállapodást eddig sem titkolták, az Atlético Madrid péntek délután jelentette be hivatalosan is Luis Suárez szerződtetését. A 33 éves uruguayi támadó, aki a Barcelonától érkezett, kétéves megállapodást kötött a spanyol fővárosi klubbal.

 

Két nappal azután, hogy könnyes búcsút vett az FC Barcelonától, átesett a klubváltásokkor kötelező orvosi vizsgálaton, és aláírta új szerződését Luis Suárez – az Atlético Madriddal.

A klub kiléte már napok óta nyílt titok volt, sőt, mind Suárez ügynöke, mind az Atlético vezetősége elismerte korábban, hogy egyezségre jutottak egymással. A Marca csütörtöki információja is helytállónak bizonyult: a rutinos támadó két idényre kötelezte el magát Madridban.

Luis Suárez az Atlético mezében (Fotó: MTI/EPA)
Luis Suárez az Atlético mezében (Fotó: MTI/EPA)

Suárez 2014 nyarán szerződött a katalánokhoz, most a Barca történetének harmadik legeredményesebb játékosaként intett búcsút Lionel Messi és César Rodríguez mögött. 283 mérkőzésen 198 góllal és 109 gólpasszal örvendeztette meg a katalán drukkereket. Négy bajnoki címet, négy Király-kupát, két spanyol Szuperkupát, Bajnokok Ligáját, európai Szuperkupát és klubvilágbajnokságot nyert a gránátvörös-kékekkel, valamint a 2015–2016-os idényben aranycipős lett.

„Furcsa lesz téged más mezben látni, sőt ellenfélként – búcsúzott az uruguayitól Lionel Messi a közösségi oldalán. Megérdemelted volna, hogy ahhoz méltón búcsúztassanak el, ami vagy: a klub történetének egyik legfontosabb játékosa, aki egyénileg és a csapattal is fontos sikereket ért el. Nem pedig így kirúgni, ahogy tették. Őszintén, ezen a ponton már nem lepődök meg semmin” rúgott egyet a nyilvánosság erejét kihasználva a katalán klub vezetőségébe a nyáron elvágyódó, ám végül perrel fenyegetőzve a Barcelonában tartott Messi.

Az Atlético Madrid sajtóhírek szerint nem fizetett egy fillért sem Suárez játékjogának megszerzéséért.

Suárez az első madridi edzésén (Fotó: MTI/EPA)
Suárez az első madridi edzésén (Fotó: MTI/EPA)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik