Atlético: alapemberek nélkül - az előjelek a Barcára nézve kedvezőek

Vágólapra másolva!
2015.01.28. 15:16
null
Diego Godín hiányában Mirandára még nagyobb feladat hárulhat Messiékkel szemben (Fotó: Reuters)
Az első mérkőzésen 1–0-s győzelmet arató FC Barcelona szerdán az Atlético Madridhoz látogat a spanyol Király-kupa negyeddöntőjének visszavágóján. A katalánok vezetőedzője, Luis Enrique a Vicente Calderónban is nyerni szeretne, míg a fővárosiakat irányító Diego Simeone hasonló összetételben pályára lépő ellenfélre számít, mint a Camp Nouban rendezett meccsen.

 

„Megpróbáljuk elkerülni azokat a szituációkat, amelyekből a Barca kellemetlen perceket okozott nekünk az elmúlt mérkőzéseken. Világos elképzelésünk van arról, mit szeretnénk játszani, aztán meglátjuk, mi sül ki belőle. A Barcelona játékstílusa jelentős múltra tekint vissza, amin nem fog változtatni” – mondta Simeone, aki hozzátette, a katalánok felállásában az első meccshez képest nem vár érdemi változást, a kérdés pusztán az, hogy Lionel Messi és Luis Suárez a támadósor mely pontján jut szerephez.

Az argentin szakember Kokéra, Tiagóra és Ansaldira sérülés, míg Godínra eltiltás miatt nem számíthat, tehát biztos, hogy nem tudja pályára küldeni a legerősebb csapatát. A tizennyolc fős meccskeretben helyet kapott a B-csapat 18 éves középhátvédje, Lucas Hernández is.

Szintén nem az Atlético mellett szólnak a statisztikák: a fővárosiak eddig 12-szer veszítették el a párharc első mérkőzését idegenben a Barcelona ellen – beleértve a nemzetközi kupákat is –, és hazai pályán egyszer sem tudtak fordítani. Az Atléti szurkolói abban bíznak, hogy 13. nekifutásra sikerül megszakítani a negatív sorozatot.

A két csapat dupla ütközetei során egyébként eddig 24-szer volt arra példa, hogy az egyik fél megnyerte az első meccset. És amelyik együttes előnyből várhatta a visszavágót, 22 esetben tovább is jutott.

„A legutóbbi szezonból az Atlético elleni összes találkozónkat megnéztem, valamint ebben az idényben is tanulmányozzuk a játékát. A madridiak által képviselt stílusjegyek a hazai meccseken sokkal gyakrabban észrevehetők, úgyhogy nehéz mérkőzésre számítok. A legutóbbi két találkozásunk alkalmával hazai pályán játszottunk, és rengeteg problémát okoztunk nekik. Elvárom, hogy ugyanakkora nyomás alá helyezzük őket, mint a Camp Nouban. Csak a győzelemre gondolok. Nem tudom, hogy a szezon legfontosabb meccse vár-e ránk, de az biztos, hogy ez dönt az elődöntőbe jutásról. Remélem, csapatom a legjobb formáját mutatja” – bizakodott Luis Enrique, a Barcelona vezetőedzője.

A katalánok keretéből a szakember döntése értelmében Claudio Bravo, Martín Montoya és Sergi Roberto maradt ki, a kisebb sérüléséből felépülő Jérémy Mathieu megkapta az orvosok engedélyét a játékra, így a társakkal tartott Madridba.

A mérkőzés 21 órakor kezdődik a Vicente Calderón Stadionban.

AZ ATLÉTICO 18 FŐS MECCSKERETE
Kapusok:
Moyá, Oblak
Védők:
Siqueira, Jesús Gámez, Juanfran, Miranda, J. Giménez, Lucas Hernández
Középpályások:
Mario Suárez, Raúl García, Arda Turan, Gabi, Saúl, Cani
Támadók:
Griezmann, Mandzukic, R. Jiménez, Fernando Torres

A BARCELONA 18 FŐS MECCSKERETE
Kapusok:
Ter Stegen, Masip
Védők:
Piqué, Adriano, Mathieu, Jordi Alba, Bartra, Mascherano, Dani Alves
Középpályások:
Busquets, Xavi, Iniesta, Rakitic, Rafinha
Támadók:
Pedro, Neymar, Suárez, Messi

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik