Atlético: drasztikus lépés az emberéletet követelő balhé után

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.12.02. 15:56
A rendőrségi jelentés kézhezvétele után az Atlético Madrid vezetősége úgy döntött, kitiltja a Vicente Calderón Stadionból a Frente Atlético nevű szurkolói csoport tagjait, akik közül többen is részt vettek a Deportivo elleni bajnokit megelőző verekedésben, mely emberéletet követelt.

A szurkolói összecsapások után a fővárosi klub vezetősége különleges bizottságot állított fel az ügy kivizsgálására. A rendőrségi nyilatkozat átvétele után az Atlético vezetősége úgy döntött, hogy a verekedésben részt vevő Frente Atléticónak, vagyis a madridi alakulat egyik legrégebbi szurkolói csoportjának tagjait száműzi a Vicente Calderón Stadionból.

Mint arról beszámoltunk, a spanyol bajnoki címvédő 2–0-s sikerét hozó találkozót megelőzően mintegy kétszáz fő vett részt abban az összecsapásban, melynek során a 43 esztendős Depor-drukker, Francisco Javier Romero Taboada életét vesztette.

Az eset érthetően nagy visszhangot kapott Spanyolországban, ahol azóta is értetlenül állnak az események előtt, míg a klubvezetők elhatárolódnak és elítélik a történteket.

Az Atlético vezérigazgatója, Miguel Ángel Gil Marín hétfői nyilatkozatában elmondta, minél hamarabb ki kell deríteniük, ki áll a rendbontások hátterében, a huligánoknak ugyanis nem a Vicente Calderón Stadionban, hanem a rács mögött a helyük.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik