Atl. Madrid: Suárez helyett Cavanit szerződtethetik

Vágólapra másolva!
2020.09.22. 14:17
null
Edinson Cavani az Atlético Madridnál? (Fotó: AFP)
Cavani a B-terv – írta kedden a madridi Marca annak kapcsán, hogy kútba eshet Luis Suárez átigazolása az Atléticóhoz az FC Barcelonától.    


Hétfőn még úgy tűnt, hogy a Barca-csatár megállapodott papíron még egy évig élő szerződésének felbontásáról a katalán futballklubbal, miután a csapat új vezetőedzője, Ronald Koeman nem tart rá igényt. A klubelnök, Josep María Bartomeu azonban utóbb közbeszólt, mert az ingyenes transzfer helyett pénzt akar kapni az Atléticótól annak fejében, hogy átengedik a Barca történetének harmadik legeredményesebb játékosát.

A Barcelonában létszámfelettivé vált Suárezt eleinte a Juventus próbálta megszerezni, de az olasz bajnok végül adminisztratív okok miatt lemondott róla.

Az elnöki beavatkozás után a Marca szerint a fővárosi klub várhatóan letesz az uruguayi támadó megszerzéséről, s helyette egy másikugyancsak 33 éves és szintén uruguayicsatárt, Edinson Cavanit igazolja le. A B-tervet jelentő Cavani, akinek a nyáron lejárt a kontraktusa a Paris Saint-Germainnél, s így ingyen szerződtethető, állítólag két évre írna alá az Atléticóhoz.

A madridi alakulat nagyjából ugyanolyan kaliberű támadóval gazdagodik, bármelyik legyen is a befutó. Suárezaki 113 válogatott fellépésén 59 gólt termelt – a Barcában 283 találkozón 198 gólt szerzett. Lehetséges alternatívája, Cavani – aki 116-szor szerepelt eddig és 50 gólig jutott a nemzeti együttesben – a PSG játékosaként 301 meccsen 200-szor volt eredményes, amivel a francia klub legeredményesebb labdarúgójává lépett elő.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik