Átigazolás: Neymar a Barcába szerződik - hivatalos

MTI/NSO MTI/NSOMTI/NSO MTI/NSO
Vágólapra másolva!
2013.05.26. 06:48
null
Neymar döntött: a Barcelonában folytatja (Fotó: fcbarcelona.cat)
Egy hosszan nyúló átigazolási történet végére került pont: az FC Barcelonához szerződik Neymar, a Santos és a brazil válogatott fiatal csatárcsillaga.

A 21 éves játékos közép-európai idő szerint vasárnap hajnalban jelentette be Twitter- és Instagram-oldalán, hogy hétfőn aláírja új szerződését, amely szerint a következő öt idényben a katalán sztárgárda játékosa lesz. Nem sokkal később a Barcelona honlapján is megjelent az átigazolás, a cikkben Peléhez hasonlítotva a technikás játékost.

„Hétfőn aláírom a szerződésemet a Barcelonához. Szeretném megköszönni a Santos szurkolóinak a kilenc fantasztikus évet. Ez egy különös pillanat a számomra, a búcsú miatt szomorú, ugyanakkor az új kihívás miatt boldog is egyben. Szeretnék még egyszer kimenni a pályára, és hallani, ahogy a szurkolók a nevemet skandálják" – írta Neymar.

Neymar vasárnap a brazil bajnokság 2013-as idényének nyitó fordulójában a Flamengo ellen játssza átigazolása előtti utolsó mérkőzését a Santos együttesében.

A brazil klub szombaton bejelentette, hogy elfogadta az FC Barcelona és a Real Madrid ajánlatát is Neymarért, így a szupertehetségként számon tartott csatár maga dönthette el, melyik spanyol elitalakulatnál folytatja pályafutását. A spanyol oldalak már ekkor kész tényként vették, hogy a katalánokat választja.

Neymar korábban többször is kijelentette, hogy a legszívesebben a katalánoknál, Lionel Messi csapattársaként kezdené meg európai karrierjét.

A Barcelona nem megerősített hírek szerint 28 millió eurót fizet a játékosért, (de több bemutató mérkőzésen is megmérkőzik a brazil csapattal, így kerekedik ki az 50 millió eurós vételár), aki évi hétmillió eurót fog keresni.

Közben a spanyol oldalak már azt találgatják, mikor lehet a hivatalos bemutató, lehetséges időpontként jelölik meg június 3-át és 4-ét, így Neymar a brazil válogatott Anglia elleni felkészülési mérkőzése után repülne át Rio de Janeiróból Barcelonába.

Neymar legszebb találatai

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik