HIRDETÉS
HIRDETÉS
nemzetisport.hu 2018.09.08 20:54 Frissítve: 2018.09.10 14:28

Argentína: „A River vezetősége gyáva volt Messivel”

Éles kritikát fogalmazott meg a River Plate korábbi utánpótlásedzője, akinél Lionel Messi annak idején próbajátékon járt.

HIRDETÉS
Messi karrierje egészen másként alakul, ha a River elnöksége hallgat Abrahamianra (Fotó: AFP)

 

„A klubvezetőség képtelen volt megérteni, micsoda befektetés lett volna Messi szerződtetése” – kritizálta az argentin klub akkor elnökségét Eduardo Abrahamian, aki a River Plate utánpótlásedzőjeként dolgozott az ezredfordulón és egy próbajáték erejéig Lionel Messi is megfordult a kezei alatt.

„Egészen lenyűgöző volt, az első edzésen lőtt tíz-tizenkét gólt az egymás elleni játékban. Jó, ha három vagy négy napot Buenos Airesben töltött, hívtam is a klub elnökét, hogy azonnal jöjjön ide, mert valami egészen megdöbbentőt akarok neki mutatni. A technikája, a helyezkedése és a sebessége is egészen hihetetlen volt már akkor” – tette hozzá az argentin edző.

„Alacsony, kicsi gyerek volt, de ez nem okozott problémát, egyértelműen látszott, hogy olyan dolgot tud a labdával, ami teljesen egyedivé teszi. Azt akartam, hogy nálunk játsszon, annyira akartam, mint amilyen ritkán Messi szintű klasszist lát az ember…” – idézi a Marca Abrahamiant.

Messi növekedési hormonhiányban szenvedett gyerekként, ezért tízévesen csupán 125 centiméter magas volt. A River Plate-nek nemcsak a családja elhelyezését kellett volna megoldania és munkához segíteni a ma már ötszörös aranylabdás labdarúgó édesapját, hanem Messi gyógykezelését is fizetni. Ez az, amit a Barcelona bevállalt, Eduardo Abrahamian állítása szerint a River Plate vezetősége viszont nem mert.

HIRDETÉS
HIRDETÉS
2018.09.02 18:03:03

Spanyol labdarúgás nemzetisport.hu

A várható igen igazságtalan elosztásban: Messiék nyolcat szereztek, a hamar vezetést szerző újonc kettőt.

2018.09.01 19:14:35

Spanyol labdarúgás nemzetisport.hu

A Betis közkedvelt középpályása elárulta, mi segített neki, hogy hosszú pályafutása legyen.

2018.09.01 18:54:32

Spanyol labdarúgás nemzetisport.hu

Bale gólja után még kiegyenlített a Leganés, ám a második játékrészben eldöntötte a meccset a királyi gárda.

2018.09.01 00:28:40

Spanyol labdarúgás SZÖLLŐSI GYÖRGY

ALAPVONAL Arról kevesebb szó esik, hogy mennyit csökkent Cristiano népszerűsége a Real Madrid elhagyásával.

HIRDETÉS
HIRDETÉS