nemzetisport.hu 2018.09.08 20:54 Frissítve: 2018.09.10 14:28

Argentína: „A River vezetősége gyáva volt Messivel”

Éles kritikát fogalmazott meg a River Plate korábbi utánpótlásedzője, akinél Lionel Messi annak idején próbajátékon járt.

Messi karrierje egészen másként alakul, ha a River elnöksége hallgat Abrahamianra (Fotó: AFP)

 

„A klubvezetőség képtelen volt megérteni, micsoda befektetés lett volna Messi szerződtetése” – kritizálta az argentin klub akkor elnökségét Eduardo Abrahamian, aki a River Plate utánpótlásedzőjeként dolgozott az ezredfordulón és egy próbajáték erejéig Lionel Messi is megfordult a kezei alatt.

„Egészen lenyűgöző volt, az első edzésen lőtt tíz-tizenkét gólt az egymás elleni játékban. Jó, ha három vagy négy napot Buenos Airesben töltött, hívtam is a klub elnökét, hogy azonnal jöjjön ide, mert valami egészen megdöbbentőt akarok neki mutatni. A technikája, a helyezkedése és a sebessége is egészen hihetetlen volt már akkor” – tette hozzá az argentin edző.

„Alacsony, kicsi gyerek volt, de ez nem okozott problémát, egyértelműen látszott, hogy olyan dolgot tud a labdával, ami teljesen egyedivé teszi. Azt akartam, hogy nálunk játsszon, annyira akartam, mint amilyen ritkán Messi szintű klasszist lát az ember…” – idézi a Marca Abrahamiant.

Messi növekedési hormonhiányban szenvedett gyerekként, ezért tízévesen csupán 125 centiméter magas volt. A River Plate-nek nemcsak a családja elhelyezését kellett volna megoldania és munkához segíteni a ma már ötszörös aranylabdás labdarúgó édesapját, hanem Messi gyógykezelését is fizetni. Ez az, amit a Barcelona bevállalt, Eduardo Abrahamian állítása szerint a River Plate vezetősége viszont nem mert.

2019.07.16 16:48:44

Spanyol labdarúgás I. M.

A Real Madrid új csillaga őszintén beszélt testvére betegségéről és lisszaboni „szenvedéséről”.

2019.07.13 14:25:41

Spanyol labdarúgás BACSKAI JÁNOS

NYÁRI ÁTIGAZOLÁSOK, 2019. A Zidane-mágia már kevés; Pogba és Neymar/Mbappé az álom, Eriksen és Icardi a realitás?

2019.07.08 11:57:25

Spanyol labdarúgás BACSKAI JÁNOS

Ne(y)már! Őrült összegek és körforgás, ráadásul jöhet még Chitchanok Xaysensourinthone is...

2019.06.16 16:06:48

Spanyol labdarúgás nemzetisport.hu

Az AC/DC végül nem játszott, de Luka Modric, David Beckham és Roberto Carlos tiszteletét tette.