Afellay és Adriano eladásából lehet erősíteni

Vágólapra másolva!
2012.07.09. 14:04
null
Krkic (balra) és Nolito (jobbról a második) tavaly nyáron távozott, az idén követheti a duót Adriano (jobbra) és Afellay (Fotó: Reuters)
A spanyol Barcelona labdarúgócsapatánál nem tölt be meghatározó szerepet, így könnyen átadólistára kerülhet a holland Ibrahim Afellay, valamint a brazil Adriano. A két játékosért kapott pénzből posztra igazolnának a katalánok, akik középső védőt és középpályást szerződtetnének.

Afellayért a francia Lille jelentkezett be nyolcmillió euróval, Adrianónak az olasz Juventustól van ajánlata. Mint már többször beszámoltunk róla, a Barcelona Jordi Alba megszerzése után – a balhátvéd 14 millió euróba került – egy másik spanyol válogatottra, Javi Martínezre vetette ki a hálóját. Utóbbi védőként és középpályásként is bevethető, nem mellékesen tegnap tudatta a bilbaói klubvezetőkkel távozási szándékát.

Tito Vilanova 26 millió euróból gazdálkodhat, de ebből valószínűleg nem tudják megszerezni Javi Martínezt, akinek kivásárlási ára 40 millió euró. Az Afellayért és Adrianóért kapott pluszpénz jól jöhetne a bevásárláskor.

Martínezen kívül más játékosok neve is felvetődött a lehetséges érkezők között. A 25 éves belga válogatott Jon Vertonghenről azonban már lemaradtak. Mint beszámoltunk róla, az Ajax játékosaként Hollandiában a szezon legjobbjának megválasztott középhátvéd az angol Tottenhamhez szerződött.

Változatlanul képben van viszont a brazil Thiago Silva (AC Milan), a belga Thomas Vermaelen (Arsenal), a német Mats Hummels (Dortmund) és a szerb Neven Szubotics (Dortmund), akik a középhátvéd posztjára érkeznének.

A középpályássor megerősítéséről Seydou Keita Kínába történő távozása miatt kell elsősorban gondoskodni. A kiszemeltek között ott találhatunk három francia futballistát, Étienne Capoue-t (Toulouse), Yann M’Vilát (Rennes) és Yohan Cabaye-t (Newcastle United), valamint a Villarreal négyszeres spanyol válogatott játékosát, Bruno Sorianót.

Persze az utánpótlás legjobbjai sincsenek eleve reménytelen helyzetben, Sergi Robertónak és Jonathan Dos Santosnak van a legnagyobb esélye a tűz közelébe kerülni, utóbbi le is mondta az olimpiai részvételt annak érdekében, hogy az előszezonban bizonyítani tudjon a szakvezetőségnek.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik