HIRDETÉS
BORSI GERGELY 2017.04.01 10:46 Frissítve: 2017.04.01 11:00

A spanyol kapitány elárulta, melyik magyar edzővel tartja a kapcsolatot

Exkluzív interjút adott a Nemzeti Sportnak Julen Lopetegui, a spanyol labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya. Az 50 esztendős szakember szót ejtett többek között a magyar labdarúgásról és Szalai Ádámról, valamint elárulta, hogy melyik magyar edzővel tartja a mai napig a kapcsolatot.

Julen Lopetegui megpróbálja visszavezetni a spanyol válogatottat a világbajnoki trónra (Fotó: AFP)

 

Egy kis múltidézésre kérném. A Las Palmasnál…
– Nem is kell folytatnia! Dajka Lászlóra jó szívvel emlékszem vissza, nagyszerű volt együtt futballozni vele, fantasztikus csatár volt. Még szerencse, hogy csapattársak voltunk, és nem ellenem játszott. A mai napig tartjuk a kapcsolatot, így pontosan tudom, milyen nézeteket vall a futballról, remek edzőnek tartom, és ezúton is a legjobbakat kívánom neki.

És mi a véleménye Szalai Ádámról?
– Jó srác, a csatárom volt, amikor a Real Madrid Castillát irányítottam, de ennek már majdnem tíz éve. Figyelemmel követem, hogyan alakul a sorsa, és örülök, hogy megtalálta a helyét a Bundesligában, valamint a magyar válogatottban is jó teljesítményt nyújt, gólokat szerez.

Ha már említette a magyar válogatottat: mennyit tud a magyar labdarúgásról?
– Magyarország futballmúltját, gazdag történelmét senkinek sem kell bemutatni, Spanyolországban pedig pláne nem. Lehet, hogy a jelen nem annyira derűs, mint a múlt, de érzékelhető a fejlődés. Figyelemmel követtem a válogatottat az Európa-bajnokságon, ahol nemcsak jól játszott, hanem jó eredményeket is elért.

A TELJES INTERJÚT – AMELYBEN LOPETEGUI A VIDEOBÍRÓRÓL ÉS A SPANYOL VÁLOGATOTT CÉLJAIRÓL IS BESZÉL – ELOLVASHATJA A NEMZETI SPORT SZOMBATI SZÁMÁBAN!

2018.12.21 00:14:04

Spanyol labdarúgás FARKAS MÁTÉ

Instagram Stories, Fb-watch, Oculus VR, chatbotok és az indiai LaLiga-közvetítések.

2018.12.09 10:31:49

Spanyol labdarúgás nemzetisport.hu

Gareth Bale gólja döntött a Real javára a sereghajtó ellen, no és az, hogy ziccerek sorát puskázta el a Huesca...

2018.12.08 20:31:26

Spanyol labdarúgás nemzetisport.hu

A látványosan játszó gránátvörös-kékeknél Lionel Messi személyes rekordot állított fel.

2018.12.06 01:06:37

Spanyol labdarúgás BERTA MIHÁLY

ALAPVONAL. És ha Iniesta kiállása akár csak egy „sorstársának” erőt ad ahhoz, hogy a felismert, de az ilyen-olyan okokból a szőnyeg alá söpört problémáival – nem, nem a nyilvánossághoz – szakemberhez fordul, már megérte szokatlanul őszintének lennie.

2018.12.01 11:02:50

Spanyol labdarúgás nemzetisport.hu

A La Liga három élcsapatánál különleges reklámtechnológiát alkalmaznak, erről kérdeztük a liga magyarországi képviselőjét.