A Benfica megbünteti a Realba vágyó Fábio Coentraót

Vágólapra másolva!
2011.06.07. 20:11
null
Fábio Coentrao most aztán foghatja a fejét: talán ha lakatot tesz a szájára (Fotó: Action Images)
Címkék
A portugál Benfica labdarúgócsapatának vezetősége fegyelmi eljárását indított saját játékosa, Fábio Coentrao ellen, amiért a védő az elmúlt napokban-hetekben több spanyol újságban is arról nyilatkozott, hogy mennyire vágyik a Real Madridba. A fegyelmi eljárás vége pénzbüntetés is lehet, ugyanakkor a portugálok cáfolták, hogy megállapodott volna a Real Madriddal a védő vételáráról.

A lavina április végén indult el, amikor a portugál Record elsőként számolt be arról, hogy a Real Madrid a nyári átigazolási szezonban szívesen szerződtetné a szélsőhátvédet, de sokallja a 23 éves játékos kivásárlási árát, ami a szerződésében foglalt záradék szerint 30 millió euró. Ugyanakkor még a német Bayern München is képben volt.

Nem úgy egy hónappal később.... Mindenhol véget ért a szezon, viszont megkezdődött a nagy nyári helyezkedés. Május 27-én Coentraót szinte már a Real Madrid játékosának tekinthettük.

„Mindenekelőtt a madridi lehetőség érdekel, mert náluk van a világ legjobb edzője, az övék a világ legjobb csapata, tele a világ legjobb játékosaival" – érvelt a futballista arra a kérdésre, hogy több ajánlata közül miért a madridiakét részesítené előnyben. Coentrao azt is elmondta, hogy José Mourinhóval ugyan még nem egyeztetett az átigazolásról, viszont Pepével és Ricardo Carvalhóval, a blancók portugál légiósai közül kettővel már átbeszélte a lehetőségeket.

Ezt alátámasztandó a Real Madrid újkori történetének egyik galaktikusa, a portugál aranylabdás Cristiano Ronaldo is véleményt formált az újabb honfitárs „érkezéséről".

„Fábio nagyszerű játékos és boldog lennék, ha a Real Madridhoz igazolna, mert az elmúlt szezonokban rendre megmutatta tudását" – idézte a Marca Cristiano Ronaldót.

Pár nappal később portugál lapok (a Bola és a Record) egyaránt foglalkoztak a témával. A Bola speciel a címlapján hozta az eldöntöttnek vélt ügylet hírét, leszögezve: Fábio Coentraóért 25 millió eurót fizet a madridi klub a Benficának, plusz küldi keveset foglalkoztatott argentin védőjét, Ezequiel Garayt. Úgy látszik, ez már végleg kiverte a biztosítékot Portugáliában.

A 23 éves portugál válogatott védő számára nem lenne ismeretlen a spanyol élvonal, hiszen korábban már játszott a Primera Divisiónban, méghozzá a Zaragozában. Azóta viszont sokat változott a világ és Fábio Coentrao: a Real Madrid minden tekintetben más szintet képvisel. A királyiakkal kapcsolatban egy rosszul időzített félmondatnak, egy félreérthető nyilatkozatnak, idő előtt kikotyogott megállapodásnak akár komoly következményei is lehetnek. Ezzel nyilván a fiatal játékos is tisztában van már...

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik