A Barcelona Ibrahimovic góljával nyert Mallorcán

Vágólapra másolva!
2010.03.27. 22:00
null
Három fontos ponthoz jutott a Barcelona Mallorcán (Fotó: Reuters)
A spanyol élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (Primera División) 29. fordulójában a címvédő Barcelona Zlatan Ibrahimovic 63. percben szerzett találatával nyert Mallorcán. A katalánok most ismét hárompontos előnyre tettek szert a Real Madriddal szemben, amely város derbin fogadja vasárnap este az Atléticót.

Nehéz kirándulás várt a címvédő katalánokra, hiszen Mallorcára elutazni sohasem életbiztosítás. Főleg most nem, mivel a szigetlakók a negyedik helyen várták a fordulót, így reális eséllyel pályáznak még a BL-kvalifikációra is.

És hogy nem véletlenül áll ilyen előkelő pozícióban a Mallorca, arra magyarázatként csupán azzal szolgálnánk: a Barcelona elleni találkozót megelőzően tizenhárom összecsapásból tizenkettőt nyertek meg, csupán a Sevillától kaptak ki 3–1-re. A katalánok idegenbeli mérlege ellenben a legjobb a szezonban eddig: a megszerezhető 42 pontból 31-t gyűjtöttek be, csupán egy vereséget szenvedtek, Madridban az Atléticótól.

SZAVAZÁS

Ki nyeri a Primera División 2009–10-es idényét?

KÖSZÖNJÜK, HOGY SZAVAZOTT!

Pep Guardiola meglepő húzással szolgált a találkozó előtt, csak a kispadra jelölte Lionel Messit. Az aranylabdás támadó az utóbbi hetekben játékával, de még inkább góljaival egymaga vitte a hátán csapatát. A jövő héten fontos BL-negyeddöntő vár a Barcára az Arsenal ellen, de Messi játékáról lemondani kezdőként azért nagy áldozatnak tűnt egy ilyen fontos, kiélezett derbin.

Erről maga Guardiola is gyorsan megbizonyosodhatott. A második perc elején jártunk, amikor előbb a kapufa, majd a kipattanó után a túloldalra is odaérő Víctor Valdés mentett bravúrral. A kezdés megadta az alaphangot a folytatásra a házigazdáknak, támadásban maradtak, ám egyben ezzel teret is biztosítottak a kontrákhoz a vendégeknek.

A katalánok a 25. percben már a hatodik szögletüket adhatták be, de játékukból hiányzott a megszokott labdabiztosság és az igazi gólveszély. Talán ha a padról nézelődő Xavi, Messi páros is beszállt volna… A 11. percben Pedro szép csel után talált a hazai kapuba, apró szépséghiba, hogy lesről, amelyet ráadásul a játékvezető is annak látott.

Az első játékrész vége ismét egy őrjítő hazai lehetőséget tartogatott: Borja Valero végezhetett el szabadrúgást 20 méterre a gólvonaltól, Víctor Valdés nagy bravúrral ért oda ismét a túloldalra és mentette meg csapatát a kapott góltól.

A második felvonás elején vezércserére szánta el magát Guardiola. Az 50. percben Andrés Iniesta helyett érkezett Messi, és amikor ez sem hozott átütő sikert, a sérülése után ismét játékra jelentkező Xavi a 60. percben Yaya Touré helyett szállt be.

Ezután a vendégek vezető góljáig egészen pontosan három percet kellett várni. A jobb oldali szögletet Xavi adta be, középen a röviden Carles Puyol érkezett a nyakán Martíval, a katalán középhátvéd azonban bele tudott még talpalni a labdába, amely így lett jól a hosszún üresen kilépő Zlatan Ibrahimovicnak, aki közelről nem kegyelmezett. (0–1)

A folytatásban az előnyhöz jutó Barcelona már közelebb járt önmaga játékához, Xavival és Messivel lehetett elöl is tartani a labdát, a hazaiak azonban nem pilledtek. Közönségük támogatását bírva lelkesen zavartak, a megszerzett labdákkal pedig az idő szorításában gyors és veszélyes kontrákat vezettek.

Nyílt volt a találkozó, a hajrában bármi megtörténhetett. A hazaiak ugyan közelebb álltak a döntetlenhez, mint a vendégek győzelmük bebiztosításához, az eredmény azonban már nem változott.

PRIMERA DIVISIÓN 
29. FORDULÓ
Mallorca–Barcelona 0–1 (Ibrahimovic 63.)
xml_url=http://tudositas.nso.hu/tablebox.php?t=lab,ll,2009/,,f&xml|
nso_dms_cikkbe
nso_dms_cikkbe
mceBlockPasteEnd

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik