A balkáni Messi a Barca B-ben játszhat, a horvát válogatottban nem?

Vágólapra másolva!
2014.03.02. 09:27
null
Alen Halilovic már szerepelt a horvát válogatottban, de a vb-n nem biztos, hogy ott lesz (Fotó: archív)
Továbbra is téma a horvát és a nemzetközi sajtóban Alen Halilovic ügye. A Lionel Messihez hasonlított 17 éves tehetség a héten jelentette be, hogy nyáron a Dinamo Zagrebtől a Barcelonába igazol, a klub hivatalosan még nem erősítette meg az egyezséget, de a Barcelona vezetőedzője, Gerardo Martino már nyilatkozott róla. Miközben Horvátországban az szolgáltat témát, hogy a középpályás várhatóan nem fog meghívót kapni Niko Kovac szövetségi kapitánytól.

 

A Barcelona vezetőedzője, Gerardo Martino a katalán csapat tegnapi, az Almería elleni bajnokit megelőző sajtótájékoztatóján kapott kérdést Alen Haliloviccsal kapcsolatban, amire szűkszavúan válaszolt.

„A klub 2010 óta figyeli a játékost, aki a Barcelona B-be fog érkezni. Többet nem mondhatok" – fogalmazott a szakember.

A nemzetközi sajtóban csak balkáni Messiként emlegetett tehetség jövője a horvát és a bosnyák sajtóban is témát szolgáltat, de nem csak a barcelonai szerződés miatt.

A horvát válogatott szövetségi kapitánya, Niko Kovac ugyanis nem hívta meg a középpályást a jövő heti, Svájc elleni felkészülési meccsre (illetve az utánpótlás-válogatottakba sem kapott meghívót), és a sajtó arra következtet, hogy a nyári világbajnokságon sem számol majd vele a szakember.

A játékost jelenleg foglalkoztató Dinamo Zagreb igazgatója, Zdravko Mamic ennek kapcsán kijelentette: „Halilovic az egyik legjobb játékos lesz a világon, és ha ő nem lesz ott a világbajnokságon, akkor a szövetség vezetőinek le kell mondaniuk, Davo Suker elnökkel együtt."

Azért lehet kérdéses Halilovic szereplése a horvát válogatottban, mert édesapja bosnyák, és a játékos már többször tett utalást arra, hogy a szívesen pályára lépne a bosnyák nemzeti csapatban. Háromszor ugyan már játszott a horvát felnőtt válogatottban, de tétmeccsen még nem szerepelt, így pedig a szabályok lehetőséget adnak neki, hogy másik nemzeti csapatot válasszon.

A SVÁJC ELLEN KÉSZÜLŐ HORVÁT KERET

Kapusok: Stipe Pletikosa (Rosztov) , Danijel Subasic (Monaco)

Védők: Dario Srna (Sahtar Doneck), Domagoj Vida (Dinamo Kijev), Vedran Corluka (Lokomotiv Moszkva), Dejan Lovren (Southampton), Danijel Pranjic (Panathinaikosz), Gordon Schildenfeld (Panathinaikosz), Sime Vrsaljko (Genoa), John Strincic (Dnipro) Hrvoje Milic (Rosztov)

Középpályások: Ivan Rakitic (Sevilla), Luka Modric (Real Madrid), Ivan Perisic (Wolfsburg), Mateo Kovacic (Inter), Milan Badelj (Hamburg), Mate Males (Rijeka), Ognjen Vukojevic (Dinamo Kijev)

Csatárok: Mario Mandzukic (Bayern München), Ivica Olic (Wolfsburg) , Eduardo Alves da Silva (Sahtar Doneck), Nikica Jelavic (Hull City), Ante Rebic (Fiorentina).

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik