Mesut Özil szerint régen jobbak voltak az el Clásicók

SMAHULYA ÁDÁMSMAHULYA ÁDÁM
Vágólapra másolva!
2024.04.19. 18:27
Mesut Özil az Istanbul Basaksehir mezében 2022-ben (Fotó: Getty Images)
Mesut Özil, világbajnok német középpályás a Marcának adott interjúban beszélt arról, hogy a visszavonulása óta mivel tölti a szabadidejét, de a Real Madrid, a Barcelona és a nyári labdarúgó Európa-bajnokság is szóba került.

Egyelőre nem hiányzik neki a profi futball, és élvezi a szabadságot. Egyebek mellett erről is beszélt a Marcának adott interjúban a tavaly márciusban az Istanbul Basaksehirtől visszavonult Mesut Özil.

„Lett volna lehetőségem arra, hogy folytassam a pályafutásomat, hívtak Szaúd-Arábiába és Katarba is, de megfontolt döntést hoztam, tudtam, mit akarok csinálni – mondta a 35 éves, 92-szeres német válogatott futballista. – Jól érzem magam a családommal Isztambulban, és élvezem, hogy mindennap láthatom a gyerekeimet. A családra sohasem lehet elég időt szánni, emellett vannak vállalkozásaim, és ott vannak a hobbijaim. Ilyen az edzőterembe járás, és újabban a lovaglás. A mérkőzéseket azért még nézem, főleg a Real Madrid, az Arsenal és a Fenerbahce találkozóit. De ha nincs olyan hangulatom, akkor kevésbé követem a találkozókat. Persze a régi csapattársak közül sokakkal tartom még a kapcsolatot.”

Az utóbbi időben bejárták a világot azok a képek, amelyeken látszik, milyen látványosan kigyúrta magát. Ezzel kapcsolatban viccesen megjegyezte, hogy nem hívta még a WWE, de egyébként sincs különösebb célja, van egy személyi edzője, és egyszerűen csak élvezi az edzéseket, Na és persze saját terme van, ahova mindennap lemegy.

Mesut Özil 2010 és 2013 között egy bajnoki címet, egy Király-kupát és egy spanyol Szuperkupát nyert a Real Madriddal, így az interjúban természetesen a szerdai, Manchester City elleni BL-továbbjutás, és a vasárnapi, Barcelona elleni el Clásico is szóba került. A német középpályás elég kemény kritikát fogalmazott meg a katalánokkal kapcsolatban, akik szerinte túl sokat foglalkoznak a játékvezetéssel.

„A Manchester City elleni csata fantasztikus volt, látszott, miért nem szeret senki ellenük futballozni – folytatta Özil. – Végig uralták a mérkőzést, de a Real Madrid intelligensen játszott. Mint mindig. Amikor Antonio Rüdiger belőtte a mindent eldöntő tizenegyest, hatalmasat kiáltottam. Óriási pillanat volt. Innentől a Real Madrid a BL első számú esélyese. Ami pedig az el Clásicót illeti... Amikor ott játszottam, akkor ez volt a világ legfontosabb meccse. Pechünkre az akkori Barcelona minden idők legerősebbje volt. Josep Guardiola irányításával más szintet képviselt, mint most. Manapság már sokkal nagyobb figyelem irányul a Premier League rangadóira, például a Manchester City és a Liverpool összecsapására. De ez nem a Real Madrid hibája. A Barcelona nem annyira versenyképes, mint korábban. A vasárnapi el Clásicónak is a Real Madrid az esélyese. A Barcelona harcol, próbálkozik, minden posztra jó futballistái vannak, azonban túl sok sérültje volt ebben az idényben. És az sem ártana, ha néha a csapat inkább magába nézne, és nem mindig a bírókat hibáztatná. Ez nem segít. Nem gondoltam, hogy a Real Madrid Karim Benzema távozása után is ennyire erős lesz, de egyelőre fantasztikus idénye van.”

Végül szóba került a tíz éve, 2014-ben megnyert világbajnoki aranyérem, és a nyári, németországi Európa-bajnokság is.

„Az aranyérmemet otthon őrzöm, és nagyon vigyázok rá – mondta. – Hihetetlen élményekkel gazdagodtam azon a világbajnokságon. A mostani Eb-n az angolok és a franciák a legesélyesebbek. Nemcsak a kezdőcsapatuk nagyon erős, de elképesztően mély a keretük is. Ugyanakkor az Eb-n és a vb-n nagyon sok múlik a szerencsén. Egy lécen csattanó labda, egy tizenegyes, vagy egy bírói döntés is jelentheti a különbséget. Emellett lehetetlen minden mérkőzést végig uralni. Éppen ezért akár Portugália, Spanyolország vagy Németország is odaérhet a végén.”

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik