„A spanyol bírók példát akarnak statuálni velem” – Jude Bellingham az eltiltásáról

T. Z.T. Z.
Vágólapra másolva!
2024.03.08. 10:46
Valencia CF v Real Madrid CF - LaLiga EA Sports
Úgy tűnik, Bellingham viselkedését nem tolerálják a spanyol játékvezetők (Fotó: Getty Images)
A spanyol élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban (La Liga) szereplő Real Madrid angol sztárjának, Jude Bellinghamnek meggyűlik a baja a spanyol játékvezetőkkel. Legutóbb a Valencia elleni bajnokin – már a lefújás után – kiállították, mert alpári módon tiltakozott Gil Manzano döntése ellen. De nem ez volt az első eset, ami kiverte a biztosítékot a spanyol bírói karnál.

Hacsak valami csoda nem történik, Jude Bellingham eltiltás miatt kihagyja a Real Madrid soron következő két bajnokiját, a Celta Vigo és az Osasuna elleni összecsapást. Az angol középpályást ugyanis két meccsre meszelte el a fegyelmi bizottság, miután a Valencia elleni bajnokit (2–2) követően piros lapot kapott, mivel túlságosan is hevesen tiltakozott Gil Manzano döntése ellen. Mint ismert: a játékvezető nem adta meg a Real Madrid győzelmet jelentő találatát a Mestallában, mivel előtte már – meglehetősen rendhagyó módon – lefújta az akciót.

A Marca most arról írt, hogy Bellingham úgy érzi, mintha a spanyol játékvezetők példát akarnának statuálni vele. Az angol klasszis amióta megérkezett Madridba, 22 bajnokin már öt sárga lapot is összegyűjtött (legutóbbi Bundesliga-idényében a Dortmundban 31 meccsen összesen kapott nyolc sárgát, és egyszer sem állították ki), ezek közül jó párat reklamálás miatt. A vezető spanyol sportnapilap arról számolt be, hogy a játékvezetőknél a közelmúltban többször is téma volt Bellingham viselkedése, amely szerintük túlságosan is vehemens, és az állandó reklamálásai nem teszik lehetővé a meccsek normális lebonyolítását.

A 20 éves játékos egyre frusztráltabb lett az elmúlt hónapokban, mivel úgy érzi, már most „megjegyezték a mezszámát”, emiatt nem kap igazságos elbírálást a játékvezetőktől. „Egyedül a történtekről és a döntésről mondtam el a véleményemet a játékvezetőnek. Nem lenne szabad elfelejteni, hogy ő is emberből van, akárcsak én. A bíróknak több józan ésszel kellene megítélniük a tetteimet. Nem cselekedtem és nem mondtam semmi sértőt. Nem mondtam mást, csak azt, amit a csapattársaim is. Úgy vélem, hogy néha példát akarnak statuálni velem csak azért, mert új vagyok itt” – panaszkodott Bellingham a Lipcse elleni Bajnokok Ligája-mérkőzést követően, amikor a kiállításáról kérdezték.

A Real Madrid egyébként azonnal fellebbezett az eltiltás ellen, de friss hír, hogy a fellebviteli bizottság visszadobta a fővárosiak kérelmét. Vagyis már biztosan érvényben marad az angol játékos kétmeccses eltiltása.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik