Spanyolország: Uzuni termeli a gólokat, de a hős egy másik korábbi fradista volt – videó

Vágólapra másolva!
2023.04.25. 11:18
null
Roko Baturina négy gólnál tart a spanyol másodosztályban (Fotó: Getty Images)
Az Üllői 129 szúrta ki az egyik vezető spanyol sportlap keddi cikkét, amelyiknek főszereplője Roko Baturina, a Ferencváros horvát labdarúgója, aki kölcsönben a Racing Santanderben futballozik.

Az Asban megjelent méltatás apropója: Roko Baturina szerezte azt a gólt, amelyikkel a spanyol másodosztályban maradásért harcoló Racing Santander vasárnap 1–0-ra legyőzte Myrto Uzuni csapatát, a Granadát.

A MÉRKŐZÉS HIVATALOS ÖSSZEFOGLALÓJA (átkattintással)

„A Racing-drukkerek csalódottsága érezhető volt, amikor Mikel Martija sportigazgató Roko Baturinát húzta ki a kalapjából, miután az átigazolási időszak két nagy célpontja, Asier Villalibre és Jon Karrikaburu nemet mondott. Ez már történelem, a valóság pedig az, hogy 11 meccs és mindössze 720 perc alatt Baturina három gólt szerzett, három gólpasszt adott és kiharcolt egy büntetőt is. A helyi tábor, a La Gradona de los Malditos már dalt is írt róla” – olvasható a cikkben.

ROKO BATURINA MECCS UTÁNI ÖRÖME


A vasárnapi mérkőzésen pályán volt az FTC-ből tavaly Spanyolországba szerződő Uzuni is, és bár a kapuba nem sikerült betalálnia, 21 góllal fölényesen vezeti a másodosztály góllövőlistáját.

Harminchét forduló után a Granada 63 ponttal a tabella harmadik helyén áll, a Racing 44-gyel a 18. a huszonkét csapatot felvonultató mezőnyben.

A Transfermarkt adatai szerint Baturinát jövő június 30-ig köti szerződést a Ferencvároshoz. A Lech Poznan és az NK Maribor után a Racing a harmadik klub, amelynek az FTC kikölcsönözte. A fent szemlézett spanyol cikk szerint, bár elővásárlási joga van a Racingnak, akkor sem lesz képes kifizetni a csatár árát a magyar klubnak, ha benn marad a másodosztályban.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik