La Liga: a Barca 8.5 milliót fizet, mert e-mailben bocsátotta el játékosát

S. B.S. B.
Vágólapra másolva!
2023.01.10. 18:30
null
Fernandes nem hitte el, mikor meglátta az e-mailt (Fotó: The Mirror)
A Barcelonának 8.5 millió eurót kell fizetnie, miután nyáron csak e-mailben tájékoztatta játékosát, Matheus Fernandest, hogy többé nem tagja a katalán együttesnek.

 

A 24 éves középpályás 2020 januárjában a brazil Palmeirasból érkezett a katalán klubhoz, a felek 2025-ig tartó, 7 millió eurós szerződésben állapodtak meg.

Fernandes végül mindössze 17 percet töltött a pályán a Barcelona színeiben, és 2021 nyarán a csapat egyoldalúan fel is bontotta a szerződését. A Marca értesülései szerint a brazil játékos olyan csalódott volt a döntés hallatán, hogy egészen a bíróságig vitte az ügyet, 14.8 millió eurós kártérítést követelt, aminek a felére jogosult is a bíró végső döntése alapján.

Azt nyilatkozta, a csapat e-mailben tudatta vele a hírt, amire egyáltalán nem volt felkészülve.

„Fogalmam sem volt, hogy meg akartak válni tőlem, először el se hittem, mikor közölték. Éppen a feleségemmel voltunk otthon, és üzenetet kaptam a csapattól, amelyben megkérdezték, még mindig ugyanaz-e az email címem, mint eddig. Megerősítettem, és már jött is az értesítés” – mondta Fernandes a Globoesportenak.

„Nem is tudtam értelmezni, szóval elküldtem az ügynökömnek és az ügyvédemnek, akik elmondták, ez egy elbocsátás. Némi idő elteltével már láttam is a nevemet a sajtóban. Nem beszéltem semmit a vezetőséggel, még csak fel sem hívtak, hogy annyit mondjanak, helló vagy viszlát. Az álmom volt a Barcelonában játszani, de úgy érzem, nem bántak velem futballistaként” – zárta mondanivalóját a brazil.

Fernandes jelenleg ismét a Palmeiras tagja, de az Athletico Paranaensébe és a Red Bull Bragantinóba is kölcsön volt már adva barcelonai elbocsátása óta.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik