Barcelona: a sportigazgató szerint félreértés, hogy akarták volna Rüdigert

Vágólapra másolva!
2022.04.25. 13:30
null
Ha nem Rüdiger volt a találkozó oka, akkor vajon ki? (Fotó: AFP)
A Barcelona sportigazgatója, Mateu Alemany szerint egyszerű félreértés, hogy a katalán klub is ajánlatot akart volna tenni Antonio Rüdigernek. A Chelsea német válogatott védője minden jel szerint a nagy rivális Real Madridnál köt majd ki...

 

A naptári év elején sokáig tartotta magát a pletyka a nemzetközi sajtóban, mely szerint Antonio Rüdiger aláírásáért a Barcelona és a Real Madrid kettőse küzdhet meg abban az esetben, ha a 29 éves védő nem hosszabbít szerződést Angliában. A friss hírek már arról szólnak, a verseny eldőlt, a Real szóbeli megállapodást kötött az 50-szeres német válogatott labdarúgóval. A Barcelonánál pedig igyekeznek leszögezni, szó sincs arról, hogy elbuktak volna bármilyen licitversenyt az ellenlábassal szemben. A klub sportigazgatója azt azonban elismerte, nem volt teljesen légből kapott a Rüdigerről szóló információ...

Alemany a Movistar+ adásában árulta el, hogy korábban valóban találkozott a játékos ügyeit intéző menedzserrel, csakhogy a sportvezető szerint az újságírók félreértelmezték a szituációt.

„Egy ügynöknek jóval több futballistája van egynél, ez pedig néha káoszhoz és félreértésekhez vezethet. Valóban találkoztunk Rüdiger ügynökével, de szó sem volt ezeken a találkozókon a játékos és a Chelsea helyzetéről” – jelentette ki Alemany.

Könnyen gondolhatnánk, hogy a katalánok sportigazgatója ezzel a magyarázattal részben leleplezett egy másik tervezett átigazolást, főleg, hogy a nyilatkozat úgy folytatódik, „Most érkezett el az idő, hogy elkezdjünk a következő idénnyel is foglalkozni. Minden poszton dolgozunk, és a teljes idény végén leülünk majd az edzővel egyeztetni az erősítésekről a piac ismeretében.”

Ám a Rüdiger ügyeit intéző FSB-Spielerberatung ügynökségnek nincs más Rüdigerhez hasonló kaliberű játékosa. A Transfermarkt adatbázisa szerint a második legértékesebbnek tartott ügyfele az észak-amerikai profi ligában légióskodó lengyel támadó, Adam Buksa (25 éves), a harmadik pedig a mindössze 4 millió euróra taksált Josip Juranovic, a Celtic 26 éves és 2026-ig élő szerződésű horvát jobb bekkje.

Így aztán jó kérdésnek tűnik, kiről egyeztethettek az ügynökkel, ha nem Rüdigerről...

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik