Barca: kolumbiai védő érkezik a Valenciától – hivatalos

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.12.20. 19:38
null
Jeison Murillo gránátvörös-kékre cseréli a fehér szerelést – 2019 nyaráig biztosan (Fotó: AFP)
A Barcelona labdarúgócsapata a hivatalos honlapján jelentette be, hogy az idény végéig kölcsönvette Jeison Murillót, a Valencia védőjét.


Az eredeti megállapodás – amely szerint a futballista kölcsönbe érkezik – a 2018–2019-es idény végéig szól, azonban ennek lejártával a klub 25 millió euróért végleg megvásárolhatja a védő játékjogát. Hivatalosan január 1-től tartozik a katalánok kötelékébe, akik december 27-én mutatják be hivatalos ceremónia keretében.

A játékosra azért van szüksége Ernesto Valverde vezetőedzőnek, mert Gerard Piqué és Clément Lenglet személyében csupán két bevethető belső védője van. Samuel Umtiti hosszú ideje térdproblémákkal küzd, míg Thomas Vermaelen igen gyakran sérült, jelenleg izomszakadással bajlódik. A leggyakrabban jobbhátvédként játszó középpályás, Sergi Roberto szintén maródi, neki a térdével vannak gondok.

A 26 esztendős kolumbiai labdarúgó korábban az olasz Udinesében kezdte európai karrierjét, ezt követően a Granadában, a Cádizban, a Las Palmasban is megfordult, majd visszatért Olaszországba, a milánói Internazionaléhoz.

2017 nyarán érkezett a Valenciához, akkor még csak kölcsönbe, a spanyolok ez év augusztusában vásárolták meg őt véglegesen az olasz Intertől 12 millió euróért.

Első valenciai évében 17 találkozón lépett pályára a bajnokságban, míg a mostani idényben csupán három tétmeccsen játszott: egy La Liga-, egy Király-kupa- és egy Bajnokok Ligája-mérkőzésen. Meg kell jegyezni, hogy 2017 novemberétől egészen februárig nem lépett pályára sérülés miatt.


FC Barcelona on Twitter

¡Bienvenido @JeisonMurillo19! Welcome! Benvingut! #EnjoyMurillo #EnjoyBarça https://t.co/aE8eQI40ez



Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik