Real: „Velem több BL-trófeát is nyerhetett volna a klub”

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.02.03. 11:14
Vicente del Bosque, a Real Madrid korábbi vezetőedzője úgy érzi, az ő irányításával akár kettőnél több Bajnokok Ligáját is nyerhetett volna a királyi alakulat.

A spanyol válogatott jelenleg 65 éves szövetségi kapitánya 1999 és 2003 között irányította a Real Madridot, ezalatt két spanyol bajnoki címet és két BL-trófeát, valamint spanyol és európai Szuperkupát hódított el a csapattal.

Többek között olyan sztárjátékosok dolgoztak De Bosque keze alatt, mint Zinedine Zidane, Luís Figo, Roberto Carlos és Raúl. A mester úgy érzi, ha hagyták volna, még több sikert is elérhetett volna a klub edzőjeként.

„Rendkívül nehéz megnyerni a Bajnokok Ligáját. Nekünk szerencsénk és nagyszerű játékosaink is voltak abban az időszakban. Nem szeretnék hencegni vagy arrogánsnak tűnni, de úgy érzem, ha folytathattam volna a munkát, még több BL-serleget nyerhettünk volna azokban az években” – nyilatkozta Del Bosque a Teledariónak.

Mint ismert, a Real Madrid 2002-ben diadalmaskodott a Bajnokok Ligájában, majd 12 év szünet következett. A tizedik BEK/BL-serleget Carlo Ancelottival sikerült elhódítani 2014-ben.

Del Bosque később a spanyol válogatottnál vállalt munkát, 2010-ben világbajnoki, 2012-ben Európa-bajnoki címre vezette hazáját, szerződése a 2016-os Eb végéig szól.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik