Barca: fél óra alatt sikerült, ami az évszázadban senkinek sem

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.04.29. 12:53
Az FC Barcelona a három pont begyűjtése mellett erődemonstrációt is tartott kedd este, a Primera División éllovasa 6–0-ra győzte le a madridi Getafét.

A mérkőzés lényegi kérdései nagyon hamar eldőltek, a katalánok 31 perc alatt rámoltak be öt gólt a vendégek kapujába. Ráadásul nem is mindennapi fel- és megosztásban.

A 9. és a 40. perc között Lionel Messi, Luis Suárez, Neymar és Xavi is (azaz négy különböző játékos) szerzett legalább egy gólt, és kiosztott legalább egy gólpasszt.

A sorrend is érdekes. Messi a tizenegyesgólja után gólpasszt adott Suáreznek, aki ezután kiszolgálta Neymart, aki meg asszisztot adott Xavinak, aki később Suáreznek passzolt a gólja előtt. Mintha megbeszélték volna, hogy aki betalál, annak gólpasszt kell adnia.

Lássuk a rekordot: ebben az évszázadban (de írhatnánk évezredet is) még egyetlen csapat sem vitte véghez azt a bravúrt, hogy négy különböző játékos gólt rúgjon és gólpasszt is jegyezzen egy spanyol bajnoki mérkőzésen – erre a spanyol labdarúgás statisztikáival foglalkozó MisterChip Twitter-oldal hívta fel a figyelmet. Tovább emeli a Barcelona érdemeinek értékét, hogy a játékosoknak ez egy félidő alatt sikerült.


Az MSN, a Barcelona félelmetes formában futballozó támadótriója a Getafe elleni mérkőzésen átlépte a 100-as góltermést a 2014–2015-ös szezonban, a dél-amerikai hármas már 102 találatnál jár minden sorozatot figyelembe véve (Messi: 49, Neymar: 32, Suárez: 21).

(Forrás: sport.es)
(Forrás: sport.es)

Messi, Neymar és Suárez 102 gólja a 2014–2015-ös szezonban:

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik