Barca: „Van, aki tehetségesebb, mint Ronaldo és Messi”

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.03.14. 12:53
Deco, a Porto, a Barcelona és a Chelsea korábbi kiváló labdarúgója Messit tartja a világ legjobbjának, de szerinte Ronaldinho nála és Cristiano Ronaldónál is jobb lehetett volna. A 37 éves portugál José Mourinhót mondta a legjobb edzőnek a korábbi mesterei közül.

Deco mindkét futballzsenivel játszott egy csapatban. Lionel Messivel 2004 és 2008 között Barcelonában, Cristiano Ronaldóval 2003-től 2010-ig a portugál válogatottban szerepelt együtt.

A brazil születésű exklasszis úgy véli, hogy Messi a tálentum, Ronaldo pedig a kemény munka megtestesítője.

A brazil születésű exklasszis úgy véli, hogy Messi a tálentum, Ronaldo pedig a kemény munka megtestesítője.

„Leo született tehetség, maga a természet ajándéka. Persze Ronaldo is tehetséges, de elképesztő, milyen keményen dolgozik rajta, hogy egyre jobb legyen. Ő egy igazi profi” – jelentette ki Deco a FourFourTwo-nak.

„Nehéz megmondani, ki a jobb kettejük közül..., de talán Messi. Viszont Ronaldinho tehetségesebb náluk. Ő olyan dolgokra képes, amire senki más.”

A portugál határozott választ adott arra a kérdésre, hogy ki a legjobb edző, akivel valaha dolgozott: „Egyértelműen Mourinho.”

José Mourinho 2002 és 2004 között a Portóban volt edzője Decónak, 2004-ben együtt vezették Bajnokok Ligája-győzelemre a „sárkányokat”.

„Szerintem ő a legjobb, bár volt sok nagyszerű edzőm: Fernando Santos (jelenleg a portugál válogatott szövetségi kapitánya – a szerk.), Carlo Ancelotti, Luiz Felipe Scolari. Mourinho hozott valami újat. A mentalitást változtatta meg a portugál futballban. Akkoriban nehéz volt elképzelni, hogy egy portugál klub megnyerje a Bajnokok Ligáját” – fejezte be Deco.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik