Atlético Madrid: kínai milliárdos befektető érkezik a klubhoz?

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.01.19. 13:33
Spanyol sajtóhírek szerint hamarosan felvásárolja az Atlético Madrid részvényeinek húsz százalékát egy kínai üzletember.

Az As, valamint a Marca egybehangzó értesülései szerint hamarosan új, milliárdos befektető érkezhet az Atlético Madrid labdarúgócsapatához.

A spanyolok állítják, csupán napok kérdése, hogy a hosszas tárgyalások lezárásaként a klub bejelentse Vang Csien-lin érkezését, aki a klub részvényeinek húsz százalékra csap majd le.

Az ingatlanbefektetéseivel, valamint az Egyesült Államokban mozikat üzemeltető AMC Entertainment tulajaként meggazdagodó üzletember egyelőre 40 millió eurót fektet be a kisebb madridi klubnál, és már szerdán aláírja az ezt megerősítő szerződést, miután Madridba repül Pekingből.

Állítólag Csien-lin egyelőre csak részvényesként akar ott lenni a „matracosoknál”, ám az sem elképzelhetetlen, hogy rövid időn belül az egész klubot felvásárolja.

2014-ben a kínai üzletember a Forbes listáján a 39. helyen végzett a milliárdosok rangsorában, vagyonát 25 milliárd euróra becsülik.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik