Videó: ilyen mezben lépnek pályára Messiék a Bilbao ellen

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.09.13. 12:23
Számmal ellátott dobozon gondosan összehajtott vadonatúj mez – amin láthatóan még a gyári cédula is rajta van – várja az FC Barcelona labdarúgóit a csapat öltözőjében a ma délutáni, Atletic Bilbao elleni bajnoki előtt. A Barca 115 éves fennállása során először játszik otthon a piros-sárga csíkos idegenbeli mezében, a „senyerában”. A barcelonai klub futballistáinak felszerelése már készen áll, nemsokára az is kiderül, a technikai személyzet rejtett-e gólokat a lábbelikbe. A találkozó 16 órakor kezdődik.

A tekintélyes múltra visszatekintő katalán–baszk párharc ezúttal nemcsak a futballról szól: a felek saját nemzeti lobogójuk színösszetételében futnak ki a gyepre. A Barca 115 éves fennállása során először játszik otthon a piros-sárga csíkos idegenbeli mezében, a „senyerában", az Athletic pedig a baszk zászló, az ikurrina zöld-fehér-piros színeit választja szereléséül.

Ez év szeptember 11-e nemcsak a szokásos katalán nemzeti ünnepnap miatt volt nevezetes Katalóniában, hanem a miatt is, hogy az idén 300 éve, hogy Barcelonát 1714-ben visszafoglalták V. Fülöptől és a franciáktól – a Barca ezt ünnepli a „senyerában".

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik