Barcelona: a belső vizsgálat ellenére is igazolnának a nyáron

Vágólapra másolva!
2014.04.08. 14:18
A Barcelonánál továbbra is bíznak benne, hogy a Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA) büntetése ellenére a nyáron tudnak játékosokat szerződtetni, miután gőzerővel dolgoznak a fellebbezésen.

Manel Arroyo, a katalán klub egyik alelnöke a sajtónak arról beszélt, hogy a Spanyol Labdarúgó-szövetséggel együtt készítik a fellebbezést a FIFA szankciója ellen, amit azért hozott a szövetség, mert megsértették a nemzetközi átigazolásokra vonatkozó szabályokat több, 18 év alatti futballista szerződtetésénél. FIFA szankciója ellen, amit azért hozott a szövetség, mert megsértették a nemzetközi átigazolásokra vonatkozó szabályokat több, 18 év alatti futballista szerződtetésénél.

„Dolgozunk a fellebbezésen, amelynek következtében a kizárást időlegesen felfüggesztik. Szeretnénk normális nyarat, meggyőződésünk, hogy igazolhatunk majd labdarúgókat – mondta Arroyo. – Ez egy jelentős eltiltás, és a jogi osztályunk azon dolgozik, hogy a nyáron is igazolhassunk.”

A Barcelona vezetői a nemzetközi Sportdöntőbírósághoz (CAS) is hajlandóak elmenni, hogy levegőhöz jussanak, ám az alelnök utalt arra, hogy a FIFA döntése miatt változtathatnak az ifjúsági játékosokat érintő igazoláspolitikán.

„Megvizsgáljuk, milyen működő formák vannak az ifjúsági rendszerben, hogy fejlesszünk rajta. Folyamatosan tartunk önvizsgálatot is, és ha vannak olyan folyamatok, amelyek miatt megszeghettük a szabályokat, felülvizsgáljuk őket. Folyamatban lévő belső vizsgálat van az ügyben” – árulta el a sportvezető.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik